Сьогодні відбулася ХІ-та сесія обласної ради

7
0

V скликання

23 жовтня ц.р. відбулося пленарне засідання чергової ХІ сесії обласної ради V скликання, яке своїм розпорядженням скликав і провів голова обласної ради Михайло Кічковський.
    У роботі сесії взяли участь голова облдержадміністрації Олег Гаваші, його заступники, очільники профільних управлінь ОДА та обласних відомств, керівники правоохоронних органів нашого краю, голови районних рад та райдержадміністрацій, представники акредитованих ЗМІ.
    На початку пленарного засідання депутати та запрошені вшанували хвилиною мовчання пам`ять загиблих внаслідок аварії в м. Дніпропетровськ. Відтак головуючий М. Кічковський ознайомив присутніх з кадровими змінами у владних структурах регіону та з депутатськими запитами.
    Затвердивши порядок денний та регламент сесії, депутати приступили до розгляду питань, винесених на пленарне засідання...
    Найперше, депутати облради розглянули блок фінансово-бюджетних питань, про що їх інформував начальник Головного фінансового управління ОДА Петро Лазар. Оскільки під час їх розгляду у постійних комісіях та на Президії обласної ради були враховані практично всі доповнення, пропозиції та критичні зауваження, сесія переважною більшістю голосів ухвалила відповідні рішення.
    Депутати обласної ради після нетривалого обговорення, – (оскільки основні дискусії точилися під час засідань постійних комісій), також підтримали рішення щодо низки нових цільових, регіональних програм та змін до діючих у сфері житлово-комунального господарства, агропромислового комплексу, освіти, охорони здоровя, туризму та рекреації, архівної справи, ряду майнових та земельних питань, про що їх інформували керівники відповідних служб та відомств нашої області.
    Врахувавши доповнення та зауваження депутатів, за пропозицією голови обласної ради Михайла Кічковського частину проектів рішень вирішено після їх доопрацювання винести на засідання наступної сесії облради.
    Також депутати прийняли ряд звернень до центральних органів влади з різних актуальних питань життєдіяльності нашого краю, а також погодили клопотання щодо відзначення наших земляків почесними відзнаками Верховної Ради України нового VІ скликання.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також