Сирії знадобиться рік для повного знищення хімзброї - Президент Асад

6
0

Говорячи про знищення хімічної зброї, президент Сирії Башар Асад наголосив на тому, що технічно це є дуже складною операцією.

Спілкуючись з Fox News, пан Асад вкотре відкинув причетність сирійської армії до застосування хімічної зброї в околицях Дамаска 21 серпня.

Минулого тижня США та Росія представили план з роззброєння Сирії, пише ВВС. 

Країни Заходу хочуть посилити цей план відповідною резолюцією ООН, де була б прописана загроза застосування військової сили, але Росія виступає проти.

Дамаск за підтримки Москви наполягає на тому, що хімічні атаки здійснювали повстанці.

З самої Сирії надходять повідомлення про запеклі бої між двома групами повстанців: між джихадистами з групи, яку пов'язують з Аль-Кайдою, та бійцями з Вільної сирійської армії. Сутички, які називають найбільшими, спалахнули у місті Азаз біля кордону з Туреччиною.

"Прислухайтесь"

Говорячи про знищення хімічної зброї, президент Сирії Башар Асад наголосив на тому, що технічно це є дуже складною операцією.

"І для цього потрібні великі гроші, дехто каже про мільярд", - заявив пан Асад і додав, що на знищення знадобиться рік чи трохи більше часу.

Під час годинного інтерв'ю, записаного в Дамаску, пан Асад також розкритикував США та заявив, що на відміну від Росії Вашингтон намагається втручатися в урядування в Сирії.

Він наголосив на тому, що якби була взаємна повага, жодних проблем би не було.

"Прислухайтесь до свого народу. Спирайтесь на здоровий глузд вашого народу", - сказав Башар Асад, апелюючи до президента США Барака Обами.

Заяви пана Асада були оприлюднені незабаром після того, як російський дипломат повідомив, що Сирія виконає свої зобов'язання зі знищення хімічної зброї до середини 2014 року.

Після переговорів у Сирії заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив, що Сирія надала Москві нові "матеріальні докази", які начебто свідчать про причетність опозиції до хімічної атаки.

Пан Рябков також сказав, що Башар Асад "дуже серйозно" ставиться до плану роззброєння.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також