Систему оподаткування хочуть змінити

9
0

У Партії регіонів мають намір змінити правила, що стосуються спрощеної системи оподаткування, які діють всього місяць (з 1 січня).

 

Зокрема, планується переглянути критерії отримання відшкодування ПДВ в автоматичному режимі.
 
Серед поправок є і норма про те, що розмір базової ціни нафти буде переглядатися щорічно. У разі якщо це не буде зроблено вчасно, буде застосовуватися базова ціна попереднього року.
 
Також депутати обіцяють змінити систему спрощеної сплати податків, яка запрацювала на нових умовах з 1 січня. Так, планується повернути право сплати єдиного податку виробникам ювелірних виробів з дорогоцінних металів і оптовим торговцям ювелірними виробами.
 
Крім того, може бути введений річний мораторій на проведення фактичних перевірок "єдинників", а також підприємців, які тільки перейшли на загальну систему оподаткування. Розмір штрафів по відношенню до них складе 1 грн.
 
Поправки до Податкового кодексу зараз розробляють і в Міністерстві фінансів, Податковій, Держслужбі з питань регуляторної політики, а також в апараті віце-прем'єра Сергія Тігіпка. Всі ці питання будуть обговорюватися на засіданні 8 лютого.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також