Ситуація у Виноградівському хоспісі дійшла до абсурду — Уповноважений з прав людини

18
1

Через передачу Виноградівському хоспісу не тому міністерству страждають прості люди.

Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Закарпатській області Олег Григор’єв в соцмережі розповідає, що через півроку після проведеної перевірки Виноградівському хоспісу нічого так і не змінилось. Такі висновки були зроблені після повторної інспекції.

"Ми провели повторний моніторинговий візит до хоспісу у Виноградові. За півроку – жодних змін. На сьогодні, цей хоспіс продовжує виконувати функцію догляду та обслуговування, а не надання паліативної допомоги, як це передбачено. Попри гостру необхідність в таких сучасних закладах і величезну чергу на розміщення хворих, в цьому закладі замість 25 пацієнтів перебуває всього 10." — пише уповноважений у соцмережі.

Також, Олег Григор’єв розповідає, що заклад не виконує свої функції, бо у хоспіс поміщають людей не з невиліковною хворобою, а, наприклад, з переломом кісток, ішемічною хворобою серця, черепно-мозковими травмами і навіть деменцією, про що свідчать історії хвороби.

"Абсурд ситуації полягає в тому, що новозбудований за кошти ЄС хоспіс, чомусь був переданий на баланс Мінсоцполітики, а не МОЗу, а тому не має ліцензію на використання психотропних та наркотичних препаратів і, відповідно, працівники не полегшують біль хворих, що призводить до неможливості отримання необхідної адекватної та вчасної медичної допомоги хворими на останніх етапах їхнього життя." — написав у соцмережі Олег Григор'єв.

Нагадаємо, Виноградівський хоспіс був відкритий в рамках міжнародного проекту, в якому більше 60% профінансував ЄС. Хоспіс вважається одним з найкращих в Україні, з сучасним обладнанням якого немає навіть у сусідньої Румунії чи Угорщині.

Через бюрократичну тяганину та велику кількість документів, які необхідно зібрати, важкохворим закарпатцям дуже складно потрапити до обласного хоспісу у Виноградові.

Читайте також: "У Виноградівському хоспісі катують людей", - Уповноважений з прав людини

Коментарі

П
Правдоруб

Вказана ситуація, а точніше калапс, чи навідь парадокс, свідчать про те, що в нашій Україні - НІЧОГО НЕ ЗМІНЮЄТЬСЯ на краще для звичайного пересічного громадянина, а навпаки держава ускладнює життя народу...

Читайте також