Ситуація з процедурою гемодіалізу на Закарпатті краща, ніж загалом в Україні (ВІДЕО)

27
0

Зокрема на Виноградівщині на обліку стоїть зо три десятки хворих з нирковою недостатністю. Наразі всі вони забезпеченні всім необхідним.

Нирки людини, які з різних причин не в змозі нормально функціонувати, замінює ось такий апарат завбільшки з холодильник. Це така собі насосна станція з фільтрами. Вона очищає кров від шкідливих речовин і дає можливість людині жити далі. Принаймні до наступної процедури гемодіалізу. Кожен  пацієнт, який потребує штучної очистки крові, стає залежним від держави. Позаяк забезпечення необхідними для гемодіалізу препаратами здійснює профільне міністерство.

А от на цьому рівні не все так добре. Варто тільки згадати про непроведені високопосадовцями закупівлі медикаментів в жовтні, що прирекло чимало важкохворих. Якщо пацієнт двічі пропустить  процедуру – шанси на виживання невеликі. Штучна очистка крові негативно впливає на серце. Ось чому більшість хворих помирає не від ниркової недостатності, а саме від серцевої. Інший варіант, що може запропонувати медицина,  це трансплантація нирки – проте і тут чимало мінусів. Головне, щоб держава завжди тримала руку на пульсі тих проблем, які виникають у  охороні  здоров‘я, і яких, на жаль, чимало.

М-Студіо

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також