Телескопічні кухонні витяжки

22
0

Забезпечити чисте повітря на кухні можна, не витративши великої суми грошей.

Для цього варто звернути увагу на телескопічні витяжки. Будучи аналогом звичайних моделей, що вбудовуються, вони дещо дешевше, а в їх установці є певні особливості. Моделі такого роду необхідно встановлювати безпосередньо на дно шафки. Таким чином, сам корпус витяжки не помітний. З боку видно лише нижню частину обладнання та його передню панель. До речі, її висування активує початок роботи витяжки телескопічного типу.

Телескопічні кухонні витяжки Вентолюкс

Витяжки шириною 50 або 60 см можна використовувати разом із стандартною кухонною технікою. Також можливий їх монтаж у комплекті із звуженими варильними панелями, мікрохвильовками та духовками.

Враховуючи той факт, що з боку видно лише днище витяжки та її передня панель, саме їх колір важливий для того, щоб витяжка гармонійно виглядала на кухні. В асортименті Вентолюкс доступи білі та чорні, кремові та коричневі моделі. Є телескопічні витяжки, виготовлені з нержавіючої сталі. Передня панель телескопічних витяжок може бути виготовлена з емальованої сталі або декоративного скла.

Функціональні особливості

Вартість телескопічної витяжки трохи нижче, ніж, наприклад, купольної витяжки. У середньому різниці 2-3 рази, проте, зустрічається і більший розрив.

Широкий діапазон продуктивності (430 - 1200 м3/год) надає можливість підібрати оптимальний варіант для приміщень 35-40 квадратних метрів.

Керувати кухонною телескопічною витяжкою можна за допомогою розміщених на передній панелі перемикачів. Є у продажу моделі на сенсорному управлінні. Витяжка працюватиме в заздалегідь вибраному режимі відразу після висування передньої панелі. За швидкостями можна вибирати моделі на 2, 3 та 5 швидкостей.

Телескопічні витяжки, що мають продуктивність від 430 до 620 м. куб, можуть функціонувати в режимах відведення/рециркуляція. Освітлення може бути галогенним чи на LED лампочках.

Популярність телескопічних витяжок

За популярністю телескопічні витяжки поступаються лише похилим. Незважаючи на відносно непоказний дизайн, вони повністю компенсують його наступними перевагами:

  • можливістю встановлення додаткової кухонної шафки;
  • чудовою функціональністю;
  • широким вибором модельного ряду;
  • демократичною вартістю.

Перш ніж зупинити свій вибір на певній моделі, слід врахувати такі нюанси:

  • визначити можливість встановлення витяжки у кухонну шафу;
  • зіставити ширину кухонної шафи та витяжки;
  • порівняти потужність витяжки з площею кухні, в невеликому приміщенні немає сенсу встановлювати моделі з потужністю понад 750 м. куб.

Також не забувайте ретельно вивчити схему встановлення. Відрізняючись довжиною висувної панелі, глибиною, висотою та іншими параметрами, моделі можуть підійти не до всіх кухонних шафок.

Підсумовуючи, можна відзначити, що телескопічні витяжки є оптимальним варіантом у випадку, якщо кухонний простір дозволяє установку ще однієї кухонної шафки. Також варто пам'ятати про те, що два встановлені в телескопічних витяжках жирно вловлюють алюмінієві фільтри необхідно чистити як мінімум один раз на два місяці. У випадку, якщо обладнання використовується дуже активно, може знадобитися часте очищення. Але якщо не ігнорувати ці рекомендації, можна розраховувати на те, що зміна фільтра не знадобиться протягом усього експлуатаційного періоду.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також