Тепер в Україні можна буде продавати і купувати авто в онлайн-режимі

7
0

Кабмін України прийняв рішення дозволити проводити операції з купівлі-продажу автомобілів онлайн. Які це дає привілеї українцям, і чи можна бути впевненим у безпеці договорів, які укладатимуться між сторонами?

З усіма подробицями розбиралася редакція mukachevo.net. За даними соцопитувань, більшість користувачів сьогодні віддає перевагу Мережі, а так як зростає попит, збільшується і пропозиція. Кабмін України видав постанову перевести в онлайн-режим і угоди купівлі-продажу автомобілів.

3 причини, чому всі “рвуться” в інтернет

Мережа відкриває великі можливості не тільки перед продавцями товарів/послуг, власниками компаній, урядом, всілякими громадськими організаціями, а й перед самими споживачами. За даними соцопитування, останні вважають за краще здійснювати різні дії в Мережі, так як це:

  1. Вигідно. Онлайн-покупці можуть скористатися спеціальними пропозиціями, які роблять інтернет-магазини. Знижки, промокоди, акції на deshevshe.net.ua й інших платформах – все це дає можливість купити потрібний товар за вигідною ціною.
  2. Зручно. Не потрібно відвідувати різні інстанції.
  3. Безпечно. Сьогодні існує безліч сервісів, за допомогою яких можна перевірити благонадійність продавця, репутацію тієї або іншої компанії та ін. А що стосується переоформлення автомобілів, укладання угод буде здійснюватися максимально прозоро, так як всі операції будуть контролюватися відповідними органами (подробиці – нижче).

Для чого і як буде відбуватися онлайн-покупка/продаж авто?

Кабмін прийняв таке рішення, щоб спростити процедуру перереєстрації та укладення договорів про купівлю-продаж. Якщо раніше покупцям і продавцям потрібно було їхати в сервісний центр МВС, кілька годин поспіль чекати своєї черги, займатися паперовою тяганиною, то зараз все це можна робити, не виходячи з дому, без зайвих проблем і фінансових витрат.

Сама процедура складається з декількох нескладних етапів. Для укладення угоди сторонам знадобиться:

  • зареєструватися і авторизуватися в особистому кабінеті водія на сайті Єдиного держпорталу електронних послуг реєстру або Єдиної інформаційної системи МВС (для цього вони повинні надати скани зазначених документів);
  • заповнити договір в онлайн-режимі;
  • підписати документ за допомогою електронного підпису.

Як повідомляють представники влади, про безпеку проведеної операції можна не хвилюватися, адже і продаваний автомобіль, і продавець будуть ретельно перевірені в спеціальних базах і реєстрах на предмет відсутності будь-яких обмежень для здійснення продажу транспортного засобу. При встановленні фактів перебування авто або продавця в розшуку і наявності будь-яких інших обмежень сторони не зможуть укласти договір.

Додаткові можливості

Крім можливості проводити операції купівлі-продажу автомобілів, користувачі зможуть в онлайн-режимі відновити/обміняти права, відстежити наявність штрафів за порушення правил дорожнього руху і оплатити їх тощо. Також можна буде розмитнити транспортний засіб. Цією послугою можна буде скористатися завдяки державному додатку “Дія”.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також