Теракт у центрі Парижа: вбито 10 журналістів газети Charlie Hebdo та 2 поліцейських (ФОТО, ВІДЕО + 18)

10
20

Найімовірніше, це була помста за глузливі карикатури на ісламізм, його адептів та пророка Мухаммеда.

Напад здійснили 2 чоловіків у масках та при повному озброєнні (автомати, гранатомети) в обідню пору середи, 7 січня.

Було застрелено 10 працівників редакції, включно з головредом та карикатуристом Стефаном Шарбоньє. Також загинуло 2 полісменів, які прибули на місце теракту та намагалися затримати нападників. Ще щонайменше 6 осіб було поранено.

Окремі кадри нападу було зафіксовано на відео очевидцями, адже все відбулося у самісінькому центрі Парижа.

Зловмисники зникли з місця подій. Поки їх затримати не вдалося. Але за інформацією французьких видань, правоохоронці встановили особи нападників і підозрюють у організації теракту 3 осіб – французів-ісламістів 34, 32 та 18 років. Перші двоє народилися у Парижі, і один з них вже фігурував у справі про тероризм. Третій підозрюваний – походженням з міста Реймсу.

Відразу ж у середу, 7 січня по всій Європі відбулися стихійні мітинги на знак жалоби за загиблими. Світові лідери висловили співчуття рідним загиблих.

Мукачево.net за матеріалами УП, Meduza, Le Figaro, Reuters

Коментарі

З
Закарпатец

Вiшла Україна в ЄС. Сидять два кума хохла випивають. Один питає: -ну шо? Другий відповідає: -Так якого біса цей ЄС - я без роботи, дружина в Італії підлогу миє, син вийшов заміж за німця, дочка повія у Франції!!! А у всьому винні москалі!!!! Говорили нам: "не вступайте в ЄС, не вступайте в ЄС!!! " Знали падлюки, шо ми на зло зробим!!!!

ДШ
до шица

чуешь, гею, а при чему туй руська духовнисть? то ти ся ломишь у европу...маешь там коханця?

I
ignore

Панове-редактори. Будьте добрі удаліть сись комент просто так, кіть вамся не любить.9

П
Питання

Цікаво, а якби французькі журналісти опублікували карикатуру на єврейського пророка Мойсея - як зреагувало би тамтешнє суспільство?

I
ignore

реально - це повна фігня. Унас кожного дня помирають військові, вони теж люди, як і журналісти даже якшо вони і французькі.

З
Закарпатец

Міжнародний консиліум лікарів-хірургів. Виступає американець: - Ми провели унікальну операцію: Пришили відірвану руку людині, і він зараз кращий баскетболіст NBA. Англієць: - А ми пришили одному англійцю ногу, і зараз це один з найкращих гравців Прем'єр - ліги. Росіянiн: - А ми голову, так тепер він чемпіон світу з шахів. Українець: - А у нас один колгоспник потрапив під комбайн, тільки вуха і передні зуби залишилися, ну ми їх зліпили , так він тепер працює прем'єр-міністром.

З
Закарпатец

http://www.regnum.ru/news/polit/1882797.html Соромно бути ідіотом? Евромрiя українців починає збуватися

P
Pfrfhgfntw

До Шіця Владислава - починай срати ти вже в гейропi

З
Закарпатец

-----------------------------Оголошення :--------------------- шукаю маленького, дурного хлопця,схожого на кролика, на посаді прем'єр-міністра --------------------------------------------------(КУЛЯ В ЛОБ)

ШВ
Шіц Владислав

Там чилядник пише про гейропу то автоматично хочеся позвідати де тота оспівана Задорновом руська духовность што аш пісратися треба!!!!

Д
Дааа

Напускали туди арабів а тепер шо хочуть скоро йіх мусульмани життя научать . А з нормальних украйінців треба візи шмізи откази не на тих поставили

ОК
останнему комментатору

сеня кидало ( яценюк -бакай) уже это событие прилепил к России. типа правда-типа анекдот: " на Украине сложилась страшнейшая экономическая и финансовая ситуация..НИКТО НИ ЗА ЧТО НЕ ОТВЕЧАЕТ...кроме Путина конечно....

Н-
Новость - это когда быстро

Насколько значимо это происшествие на фоне происходящего в Украине?

АМ
а может

все это связано с постепенным отрывом гейвропы от Бога. Количество верующих людей в Европе уменьшается , храмы пустуют, преобладает настоящий сатанизм,ввиде пропаганды гомосеуксуализма и однополых браков.. а тут еще решили над пророком Мохамедом подшучивать ввиде карикатурок в сатирической газетенке Представьте себе карикатурки на Иисуса Христа( прости меня ГосподИ!) ПРЕДСТАВИЛИ?

9
911

Пригрели змей,вот и результат, точно уже не первый и скорее всего не последний...очень жаль погибших...

К
Квася

Ментально іслам у своєму розвитку, як агресивне християнство часів Середньовіччя: хрестові походи, свята інквізиція, смерть невірним. Можна сказати, християнство тепер на пенсії, респектабельне і ліниве. А мусульмани, як молодий бандюк, повний сил

Ж
Журналістам

Тероризм не підтримую. Свобода слова є свободою, але й деяким нашим журналістам за свої дії відповідати треба. Є такі гавномети, що хоч кого обгадять. Років десять номера Трибуни не було щоб мене не обгадили, результат - Гавриліву вже бзина із гузиці росте, скоро й Федченку буде. В даному випадку - для чого було карикатури на Мохамеда рисувати, це для Ісламу св"яте. Вони також люди.

Н-
Новость - это когда быстро

Французская полиция задержала одного из подозреваемых в расстреле журналистов Charlie Hebdo 18-летний Хамид Мурад, который является одним из трех подозреваемых в причастности к нападению на редакцию издания Charlie Hebdo, сдался полиции Через 3 дня это не новость!!

ДП
До Пишти

Журналистам тоже надо отдыхать, не ворчи.

П
Пишти

Вот вы Слоупоки. Терракт был 7 го января в районе 13, а вы новость размещаете 8го в 00.40.... когда уже захват идет в Реймсе... Вот вы оперативные.

Читайте також