Тересвянський міст добудують вже цього місяця, у грудні його випробовуватимуть (ФОТО)

12
0

Про це повідомила т. в.о. голови Служби відновлення та розвитку інфраструктури Закарпаття Наталія Турчак на конференції Ужгородського прес-клубу.

За словами пані Тетяни, ще з 2018 року, після обстеження, міст, який провалився, був обмежений до 3,5 т. — це легкові автомобілі або мікроавтобуси із людьми. Вантажівки їхати там не мали.

"На цьому зона відповідальності Служби завершена, тому що ми не маємо стояти там і контролювати. Наші співробітники впродовж 4-5 років встановили обмежувачі на Тересвянському мості", - зазначила пані Наталія.

Що стосується нового модульного мосту, то його обіцяють добудувати вже цього місяця.

"Було рішення будувати модульний міст. В якості гуманітарно-технічної допомоги нам було передано конструкції американської компанії "Acrow". Такої довжини міст, понад 200 метрів, ніхто не монтував в Україні. 35-45 метрів було, а це проліт цього мосту. Окрім того, щоб зібрати ці конструкції, їх треба ще поставити на опори. Був розроблений проєкт, були проведені певні випробування і розпочалися роботи. Прогнозовано роботи закінчуються у листопаді, десь на початку грудня будуть проведені ці випробування і ми зможемо запустити рух Тересвянським мостом", — повідомила Турчак.

Ситуація з іншими мостами на Закарпатті, за інформацією Служби, теж досить невесела. У катастрофічному стані Вишківський та Велятинський, встановлено обмеження руху. По Вишківському можуть рухатися транспортні засоби не більше 12 тонн, застосовується реверсний рух. На Велятинському може рухатися одна машина вагою до 2,5 тонн.

Більшість мостів на Закарпатті збудовані у 50-70 роках минулого століття. Наймолодший - Буштинський 2020-го року.

Нагадаємо, на конференції пані Турчак наголосила, що ям на трасі "Київ-Чоп" в Закарпатті буде ще більше, але хто у цьому винен читайте за посиланням ТУТ.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також