"Термальний веломаршут" за 5 млн євро прокладуть від словацького Бардейова до Польщі

11
0

Кілька курортних містечок на кордоні між Словаччиною та Польшею має з'єднати велодоріжка довжиною 230 км. Проект планують завершити у 2019 році.

Розпочнеться маршрут зі словацького Бардейова (Бардейовських термальних купалень) і вестиме до польського кордону, де пройде через кілька привабливих місць для туристів, а завершується у Мушині, де також є термальні басейни.

Проект фінансується з коштів Європейського фонду регіонального розвитку, кошторис складає 5,2 млн євро. Участь у будівництві велодоріжки беруть п'ять партнерів - три зі Словаччини та два з Польщі.

Маршрут розроблено наступний: Бардейовські купальні - Бардейов - Криніца - Мушина - Північна - Щчавніця - Червени Клаштор - Подолінец - Вишнє Ружбахи - Любовнянські купальні - Плавніца - Чирч – Мушина.

Як повідомляють у міській адміністрації Бардейова, маршрут з'єднує великі міста і села, і є унікальним за природними ландшафтами. Він буде промаркований знаками та вказівниками про найбільш цікаві місця на шляху.

Лише 20 км найбільш проблемого шляху у гірській місцевості буде скориговано за рахунок щебеню і гравію, на решті велотраси прокладуть новий асфальт.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також