Тернопільська святиня Зарваниця гостинно зустріла закарпатських вірян (ВІДЕО)

15
0

Найбільша паломницька місцина України – Зарваниця приймала паломників з усього Закарпаття. Кожен зі своїми проханнями, із загальною молитвою за Україну віряни йшли хресною дорогою, та молились на всенощній службі. Побувала у святих місцях і наша знімальна група.

Кожного року після свята успіння Пресвятої Богородиці сюди з’їжджаються з усіх куточків Закарпаття. Закарпатці відрізняються багато національністю. Та під час паломництва до  святині  об’єднані, як ніколи.  У Зарваниці розташований комплекс храмів, капличок та інших релігійних споруд. Це місце славиться цілющою водою та чудотворною іконою пресвятої Богородиці. (00173).

Якщо в минулі роки віряни приїздили просити за себе та родину, то зараз всі моляться за Україну. Так звана прощена служба, або хресна дорога дає можливість пройти тими символічними зупинками, якими йшов Ісус Христос, несучи свій хрест на Голгофу. Більше тисячі закарпатців із запаленими свічками та молитвами рушили Зарваницею. Зупиняючись на кожній станції хресної дороги, священослужителі розповідали про страждання Христа. Вночі провели всенощну службу. Мукачівська греко-католицька єпархія подарувала Зарванці ікону Теодора Ромжі, єпископа-мученика.У неділю зранку провели велику службу Божу,  після  бажаючі, за традицією, занурились до купелі зі святою водою. Закарпатці, які повернулись із прощі, вже чекають наступного року, аби поїхати знову.

М-Студіо

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також