Терорист, що вчнив теракт у Домодєдово, не був кавказцем (ФОТОРОБОТ)

7
3

Особистість терориста-смертника, який підірвав 24 січня бомбу в аеропорту «Домодєдово», поки не встановлена , але ЗМІ намагаються з'ясувати його етнічну приналежність по опублікованій фотографії відірваної голови.

Газета «Комсомольська правда» попросила художника намалювати портрет терориста на основі знімка голови. Видання також опублікувало фоторобот, складений дизайнерською компанією D3 Media Group. Про це пише NEWSru.com.

Як стверджують очевидці теракту, перед тим як вчинити вибух, терорист прокричав своє ім'я, вік і назвав місце, звідки він родом . Як розповів газеті кухар кафе «Азія», поряд з яким підірвався смертник, Олександр Павлов, один з очевидців на ім'я Сергій розповів йому, що стояв прямо поруч з терористом і добре чув все, що він кричав. Сергію вдалося вижити, оскільки вибухова хвиля відкинула його до стіни.

За словами свідка, терорист перед вибухом прокричав, як його звуть, сказав, що йому 35 років, і назвав місце, звідки він родом. Всі ці відомості, крім віку, Сергій не запам'ятав через стрес. Раніше повідомлялося, що смертник підірвав бомбу, крикнувши: «Зараз ви всі помрете» або «Зараз я вас всіх висаджу в повітря».

Як вважає творець першої антитерористичної роти спецназу «Витязь», Герой Росії Сергій Лисюк, така поведінка терориста перед вибухом була викликана бажанням померти красиво. Адже до терактів готуються довго, смертники тривалий період одержимі однією думкою підірвати себе і всіх навколишніх.

Природно, вони продумують всі деталі - як будуть вести себе, що кричатимуть. У той же час, відзначає експерт, деякі терористи йдуть на смерть, прийнявши дозу наркотиків, і їх поведінку не можна назвати адекватною.

У свою чергу кримінальний психолог Московського міського психолого-педагогічного університету Сергій Єніколопов відзначає, що очевидці будь-яких надзвичайних ситуацій перебувають у шоковому стані і пізніше можуть додавати відсебеньки, описуючи подробиці. За словами експерта, випадків, коли терорист вигукував б свої особисті дані, він не пам'ятає.

Щоб встановити етнічну приналежність злочинця, «КП» звернулася до лабораторії пластичної реконструкції Інституту етнології і антропології РАН. Фахівці цієї наукової установи створили програму, за якою можна відновити вигляд людини за її черепом. Відтворити початковий образ людини по фотографії відірваної голови терориста виявилося неможливо, так як у знімка дуже погана якість.

Тим не менш, завідуюча лабораторією кандидат наук Тетяна Балуєва, вивчивши фотографію, прийшла до висновку, що смертник точно не був кавказцем, а належав до середземноморської раси. До цієї групи відносяться французи, італійці, араби і частина середземноморських народів.

В інтерв'ю виданню Life News Тетяна Балуєва назвала типові риси приналежності до середземноморського типу - досить вузьке обличчя, кучеряве волосся, вузький прямий лоб, висока верхня губа.

Всі ці відмінні риси присутні на фотографії. На знімку також помітне легка горбовина на носі, характерна для південних європеоїдів. Однак, підкреслила експерт, можливо, це просто дефект зображення.

Балуєва впевнена, що загиблий не був кавказцем, так як для корінних народів Північного Кавказу характерно не таке вузьке обличчя, і у них взагалі інший тип особи. Як вважає експерт, терористові було від 30 до 40 років, не більше.

Як пише «КП», якщо терорист дійсно араб, то видається дивним, що він знав російську мову. Або ж треба прислухатися до доводів експертів і припустити, що в розповідях очевидців багато домислів, задається питанням газета.

У правоохоронних органах просять усіх, хто зміг впізнати людину за матеріалами, опублікованими в пресі, повідомити важливу для слідства інформацію за телефоном у Москві: 8-499-265-97-90

Нагадаємо, вибух у міжнародному терміналі московського аеропорту Домодєдово стався в 16:32 за московським часом 24 січня. За останніми даними, загинули 35 людей, 117 перебувають у лікарнях. За фактом вибуху порушено справу за чотирма статтями КК РФ, у тому числі за статтею "теракт".

Коментарі

KA
Katznelson Abram

се якась москальська морда!!!!!!!

I
index

а чего так коряво срерайтили? нужно ведь хотя бы прочитать что публикуете...

В
Ваня

Філіп Кіркоров

Читайте також