Терориси ІДІЛ готуються до оборони "столиці" на півночі Сирії

15
0

Протягом багатьох місяців сили антиіділівської коаліції поступово просувалися до Ракки під прикриттям ударів з повітря, звільняючи захоплені ІД міста на північ і схід від Ракки.

На тлі посилення авіаударів з боку міжнародного співтовариства в помсту за теракти в Парижі бойовики "Ісламської держави" зміцнюють оборону міста Ракка на півночі Сирії, яке вважається "столицею" угрупування, повідомляє Associated Press.

Бойовики ховаються в житлових кварталах і запобігають будь-яким спробам місцевого населення залишити місто, повідомляє агентство з посиланням на колишніх жителів Ракки.

Місто Ракка, чисельність населення якого оцінюється в 350 тис. осіб, охоплене страхом і налякане щоденними потужними ударами російської та французької авіації, зазначає агентство.

На тлі ознак насування першої наземної атаки з боку підтримуваних США курдських і арабських сил в Сирії жителі міста також побоюються, що вони опиняться в пастці і їм ніде буде сховатися. Про це розповіли колишні жителі Ракки, які втекли до Туреччини і тепер дізнаються про події там через знайомих і активістів, які залишилися в місті.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також