Тячівщина просить відмінити передоплату за електроенергію та газ

16
1

На засіданні чергової сесії Тячівська районна рада вирішила звернутися до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо ініціювання перед Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, розгляду питань зі скасування попередньої оплати за енергоносії.

У зверненні депутати просять на законодавчому рівні відмінити 100-відсоткову попередню оплату у розмірі вартості заявленого обсягу споживання електричної енергії та газу на відповідний розрахунковий або плановий період та внести відповідні зміни в законодавчі документи, пише Tyachiv.com.ua.

«Вважаємо, – йдеться далі у документі, – що обсяги електричної енергії та газу, які підлягають оплаті, мають визначатися відповідно до даних розрахункового обліку про їх фактичне споживання, тобто як за будь-який товар – чи то хліб і вода, чи то електроенергія і газ, потрібно платити за фактом споживання, придбання.

Також просимо внести зміни в законодавство України про електроенергетику та відмінити сплату за спожиту електроенергію, яка нараховується у випадку споживання понад договірну величину за розрахунковий період у розмірі вартості різниці фактично спожитої і договірної величини.

Ще одне питання, яке потребує вирішення, – внесення змін в правила приєднання електроустановок до електричних мереж в частині плати за стандартне приєднання 1980 грн. за 1 кВт в місті і 1584 грн. – у селі, так як вважаємо дані розцінки сильно завищеними.

Переконані, що вирішення даних питань позитивно вплине на соціально-економічний розвиток району».

 

Коментарі

Я
Я

Предлагаю мукачевцам приобщиться!!!

Читайте також