Тячівська родина Тиводар знову з конем (ФОТО)

24
0

Найважливішу для господарства тварину сім'ї подарував Віктор Балога

Про історію родини Тиводар із села Бедевля (Тячіщина) написали чи не всі закарпатські і загальноукраїнські ЗМІ. Нагадаємо, кілька тижнів тому сім'я вирушила до райцентру купувати поросят. Дорогою звернули до річки Тільта, аби напоїти кобилу. Вода несподівано піднялася, та так, що підхопила підводу разом з конем і людьми. Якби не міст, за який зачепились, людей винесло б до Тиси. Вони ледь врятувалися, а от головна тварина їх господарства втопилася...

Сьогодні, 25 червня, у присілок Глиняне до родини навідалися гості. Подружжю Миколі та Наталії привезли подарунок від нашого земляка, лідера партії Єдиний Центр Віктора Балоги — молоду кобилу Лесю. Тварину ґазді передав головний редактор газети “Старий Замок “Паланок” Юрій Клованич. “Стаття про цю історію вразила багатьох людей, — зазначив Юрій Федорович. — І коли її прочитав Віктор Іванович, то одразу подзвонив до нашої редакції, аби детально дізнатися, як ці люди. Коли почув, що то був їх єдиний кінь і він справді був конче необхідний для господарства, то доручив допомогти сім'ї. Що ми сьогодні, власне, і зробили”.

Микола та Наталія дуже зраділи подарунку — воно й не дивно, адже грошей на кобилу вони б не скоро назбирали: коні нині оцінюються у кілька тисяч доларів. “Ми дуже вдячні Віктору Балозі, я й не сподівалася, що він так допоможе, — не приховує емоцій Наталія Тиводар. — Це... дуже велике щастя, коли в біді хтось помагає”.

До речі, 2-річна кобила Леся уже чекає лоша Тож невдовзі у тячівської родини в господарстві буде вже два коня.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також