Тячівські підприємці пояснили, чому платять зарплату, що нижча мінімальної

5
0

Минулого понеділка у райдержадміністрації відбулася зустріч заступника голови РДА Ф.С.Стана із суб’єктами підприємницької діяльності щодо дотримання трудового законодавства України з питань оплати праці.

Ф.С.Стан ознайомив присутніх із довідкою Управління Пенсійного Фонду в районі, де було подано відомості про тих підприємців, які сплачують працівникам заробітну плату, нижчу за мінімальну.

Запрошені надали пояснення, чому саме такі суми фігурують у списку. У ряді випадків так стається тому, що один із працівників іде у відпустку, і загальна сума фонду заробітної плати, поділена на кількість працівників, виявляється меншою, ніж 960 гривень.
А на ПАТ «Українська пожежно-страхова компанія», до прикладу, є 30 працівників, котрі працюють за трудовою угодою, як агенти-сумісники, і заробітна плата їм нараховується як відсотки, а тому не завжди може дотягувати до рівня мінімальної.

Заступник голови РДА зазначив, що згідно із законодавством, мінімальна заробітна плата не повинна бути нижчою, ніж 960 грн. і просив підприємців розглянути можливість виправити ситуацію на їх підприємствах.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також