Тячівський центр зайнятості відкрив двері для дитячих таборів

9
0

Швидко пролітають теплі літні дні, але для учнів, які відпочивали в літніх оздоровчих таборах Тячівського району з денним перебуванням «Дружба», «Тисяночка», «Веселка», «Колосок», «Світанок», що діяли у червні цього року, спогадів залишилося на цілий рік.

Так, 10 червня 2011 року фахівці Тячівського районного центру зайнятості в Тячівській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. ім. В. Гренджі-Донського провели день відкритих дверей центру зайнятості. На цьому ж заході відбулася презентація «Профорієнтаційного щоденника школяра». Не кожна родина може дозволити собі відправити свою дитину на оздоровлення біля моря, тож понад 260 учнів школи обрали для себе відпочинок у шкільному таборі і не пожалкували, тому що кожного дня на них чекали приємні несподіванки. Працівники табору намагалися організувати дозвілля так, щоб дітям перш за все було що згадати, щоб вони зрозуміли ціну справжньої шкільної дружби і, не менш важливо, виховали в собі організованість та дисциплінованість.

Мета заходу – допомогти учням у професійному самовизначенні та усвідомленні учнівською молоддю значення правильного вибору професії для особистості та суспільства, формуванню позитивного ставлення до різних професій, особливо тих, на які є великий попит на ринку праці.

Під час заходу учні школи знайомилися з послугами державної служби зайнятості та з допомогою спеціалістів із профорієнтаційної роботи визначилися з вибором професій.

Виховний процес у дитячому оздоровчому таборі здійснювався відповідно до індивідуальних можливостей, інтересів, нахилів і здібностей дітей, з урахуванням їх віку, стану здоров’я та з використанням різноманітних організаційних форм роботи.

Великий інтерес в учителів та учнів викликала інформація, яку надавали спеціалісти відділу активної підтримки безробітних про послуги служби зайнятості щодо можливості безкоштовного навчання з метою отримання професії та допомоги в подальшому працевлаштуванні. Всі бажаючі мали можливість отримати різноманітні буклети про послуги центру зайнятості для випускників шкіл, а для вчителів додатково надавалися методичні рекомендації про організацію профорієнтаційної роботи в школі.

Так минали цікаві літні дні у стінах рідної школи. Великою вдячністю учнів за натхненну працю педагогів були сльози розлуки, що бриніли на очах дітей під час концерту, присвяченого закриттю табору.

Подібні заходи з учнівською молоддю проводилися в літніх оздоровчих таборах згідно з графіком проведення заходів, затвердженим управлінням освіти, сім’ї, молоді та спорту Тячівської РДА та Тячівським районним центром зайнятості.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також