Тігіпка будуть підтримувати окремі депутати – Пащенко

6
0

До офіційного старту парламентської кампанії депутатська група Сергія Тігіпка буде віртуальною, вважає керівник Закарпатського центру політичних досліджень Віктор Пащенко.

На погляд експерта, Сергію Тигіпко після успіху на президентських виборах потрібно залишатись в інформаційному полі. Він повинен говорити про свої дії, піднімати теми, робити заяви, щоб про нього не забували.

Пащенко зауважує, що сьогодні у парламенті діють обрані фракції. Тому в чинному парламенті законне депутатське угруповання зараз не може бути створене. «Інша річ, що є депутати, які будуть орієнтуватися на Сергія Тігіпка. Але це не буде серйозним угрупованням. Це будуть окремі люди», - додає він.

При цьому експерт відзначає, що в парламенті достатньо депутатів, які належать до тієї чи іншої фракції, але не бачать у цій фракції свого майбутнього. «Частина Нашої України примкнула до Тимошенко – група Мартиненка-Третьякова. Але є і інша група Нашої України - група крупних бізнесменів, яка шукає свою нішу. Є велика група - Блок Литвина. Результат президентських виборів показав, що перспективи у цієї групи на парламентських виборах не великі. Можливо будуть домовлятись і з групою депутатів Єдиного Центру на певних умовах. Це ті ніші, де Тигіпко може шукати своїх прихильників, але не теперішніх, а майбутніх», - підкреслює політолог.

Крім цього він припускає, що у разі програшу президентських виборів Юлею Тимошенко, частина депутатів від БЮТ буде шукати перспективи в нових об’єднаннях, це ж стосується і окремих депутатів від Партії регіонів, якщо вибори програє Віктор Янукович. «Але до офіційного старту парламентської кампанії група Тігіпка може бути лише віртуальною», - підсумовує він.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також