Томенко у Закарпатті закликав ліквідувати статус народних депутатів

4
5

Заступник голови Верховної Ради України Микола Томенко вважає, що оскільки в Украні де-факто відсутні "народні депутати", то цей термін потрібно ліквідувати у Конституції і де-юре.

Як повідомили у прес-службі Томенка, про це він заявив сьогодні під час зустрічі з представниками Всеукраїнської зимової правничої школи "Шлях до успіху молодого юриста", перебуваючи з робочою поїздкою у Закарпатській області.

За словами Томенка, говорячи про ефективний законодавчий процес в Україні, треба дотримуватися або європейської, або радянської моделі парламентаризму. На думку віце-спікера, український парламентаризм нині перебуває між радянською та європейською моделями.
Томенко наголосив, що радянська модель так званих "народних депутатів", які приїжджають раз у півроку для того, щоб затвердити рішення партії, та працюють на громадських засадах, очевидно, неефективна і не може бути повернута. "Водночас рецидивом цієї радянської моделі є наявність у Конституції статті про те, що Верховна Рада України складається з 450 народних депутатів. Я не бачив жодного народного депутата у Верховній Раді, оскільки природоутворення парламенту і характер діяльності нинішніх депутатів точно не співвідносяться з терміном народний", - сказав він.

Європейська модель, за словами Томенка, передбачає активну професійну роботу в парламенті. "Так само в сьогоднішньому парламенті не так багато і професійних депутатів у сенсі того, що вони повністю підготовлені та працюють на постійній основі як законотворці", - додав віце-спікер.

Коментарі

S
Schmeirson

Сесю Верховну Раду на 90% треба перетопити, як зрадників інтересів народу, а Литвина за яйця завадити. Іще продовжили собі повноаваження на півдруга року (суки).

Ф
Флагману

Томенко хоча б ходить у ВР подає законопроекти, і реально робить свою роботу, при цьому не краде і не обкрадає нікого!!!

Ф
флагман

Чья бы корова мычала,но только не томенко-демагог,болтун,врун.

М
Мукачівець

Та дістали ви (поліКани) із своєю недоторканістю, без недоторканості депутат - чистокровна проститутка. Досить вже розмов, мільйон разів обіцяли зняти. Нічого не зміниться.

Ч
ЧИСТИЛЬЩИК

Древнейшая профессия - проститутка. Вторая древнейшая - вор. Третья древнейшая - политик - результат естественного симбиоза первой и второй.

Читайте також