ТОП-10 місць, які надихають гурт С.К.А.Й. (ФОТО)

16
0

Нещодавно гурт С.К.А.Й. бурхливим концертом відсвяткував 10-річчя творчості.

Вперше Українські слухачі звернула увагу на хлопців з Тернополя завдяки пісні «Тебе це може вбити», яку одночасно крутили 25 радіостанцій. Відтоді без С.К.А.Й. важко уявити собі вітчизняний рок. Так само як і гурт без його лідера – Олега Собчука.

Саме він розповів проекту I love Ukraine про 10 місць, які надихають його та хлопців на творчість. Перше місце для музиканта посідає заповідна зона «Синевир» у Карпатах. «Саме в цьому живописному місці була створена композиція «Сліпа краса», – зізнається Олег.
 
 
Наступними для лідера гурту йдуть Чорне море, мис «Тарханкут», «Балаклава». «Мис Тарханкут – це місце, так би мовити, не порушене цивілізацією з-поміж інших курортів на морському узбережжі Криму», – розповідає Олег. Артист каже, що зачарований чистою і прозорою морською водою тут, величними стрімкими скелями, численними загадковими печерами і прекрасним підводним світом.
 
 
Не залишилися поза увагою музиканта «Шацькі Озера», які «поселилися» в північно-західній частині Волині. Цей куточок справедливо вважають казковою колекцією лісових пейзажів та краєм озер, а за чистоту вод називають блакитними очима волинської землі. Оточені стрункими соснами вони здавна приваблюють Олега як любителя природи та активного відпочинку.
 
 
Місто Лева підкорило серця багатьох, у тому числі й С.К.А.Й.: «Він запам'ятовується високими пагорбами, що обступають центр міста, вузенькими вуличками, різноманітними пам’ятками архітектури, привітними людьми. Кожен, хто побуває у Львові повинен обов’язково навідатись на Високий замок, Стрийський парк, площу Ринок та Шевченківський гай».
 
 
Олег не міг не включити до списку малу Батьківщину - старовинні замки на Тернопільщині та підземні печери в с. Млинки Тернопільської області: «Тернопільщина має унікальну природу, що поєднує красиві пейзажі, гірський рельєф, чисте повітря, річки, водоспади, таємничі печери і гори. Той, хто побуває в печерах, переноситься в минуле і дивиться на життя іншими очима».
 
 
Продовжують перелік українських місць, які надихають С.К.А.Й, Чернівці. «Чернівці для мене – місто з унікальною різностильовою архітектурою, багатою культурною спадщиною і толерантною атмосферою, – ділиться артист. – Його планування при значних перепадах у рельєфі створює розмаїття краєвидів, обрій яких ускладнюють куполи храмів різних конфесій та годинникова вежа міської ратуші. Це казкове місце», - розповідає Олег.
 
 
Також музикант згадав і про Києво-Печерську Лавру: «На високих пагорбах правого берега Дніпра велично підноситься увінчана золотими куполами Києво-Печерська Лавра. Коли я знаходжусь на території цього святого місця, все в моїй душі розцвітає гармонією і з’являється нестримне бажання дарувати тепло, посмішку, творчість всьому світові».
 
 
В Одесі артист знайшов сердечність та терпимість: «Як на мене основним багатством міста є його жителі. Вони завжди відрізнялися своєю діловою кмітливістю, ініціативою й терпимістю, – зізнається у любові до одеситів фронтмен С.К.А.Й. – Одеса – саме багатонаціональне місто в Україні, де люди різних націй живуть і ладять один з одним. Із самого дитинства жителі міста виховуються в атмосфері гостинності, сердечності й гострого гумору, саме тому ніякі міжусобні зіткнення не мали тут місця в минулому й не відбудуться в майбутньому».
 
 
До Карпат в Олега особливі почуття, тому їх такі багато в списку, особливо до «Чорногорського хребта» та «Женецького водоспаду»: «Неймовірною красою та незбагненною потугою гірської стихії наділяють карпатські водоспади довкілля. Для мене водоспад співає і надихає на створення нової музики».
 
 
Останніми у ТОП-10 від С.К.А.Й. йдуть соляні шахти і озера в Солотвино, що на Закарпатті. «На кордоні з Румунією є теплі соляні озера аналогічні ізраїльському Мертвому морю, – розповідає, немов запрошуючи туди, Олег. – Не всі знають, що купання в цих озерах та грязі чудово діють на людину і лікують багато хвороб. Вода в озерах термальна, мінеральна та солена з рідкісними елементами. Купатися в цих озерах просто сюрреально — вода тримає на поверхні», - підсумовує співак.
 
Дізнатися більше про улюблені місця вітчизняних письменників та співаків, невідомі місця України можна за посиланням, де також можна розповісти про найбільш мальовничі куточки країни. На сайті можна стати учасником проекту I love Ukraine, поділившись враженнями від найулюбленіших українських місць та краєвидів, відправивши фото навіть з мобільного на короткий номер 380 у MMS повідомленні. Проект I love Ukraine створений, щоб розповісти всьому світу про Україну, про її тисячолітні фортеці та палаци, про таємничі замки і дивовижні краєвиди, тому на сайті можна знайти інформацію та фотографії з різних куточків України, від Карпат до Донецького кряжу, від Чернігова до Кримських гір. Участь у проекті безкоштовна.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також