ТОП-10 найбільш працьовитих тварин

202
3

А Ви знаєте які тварини вважаються найбільш працьовитими?

10 Місце: Риба під назвою Копелла

Це єдина риба в світі, яка відкладає потомство не в воді. Самка і самець вистрибують з води на листя знаходиться над водою, і використовуючи плавці як присоски чіпляються за неї. Таким чином, Копелла повинна відкласти мінімум близько 50 ікринок, в природних умовах доходить до 200.

А щоб ікринки не висохли, самець повинен підтримувати їх у вологому стані. За допомогою хвоста він кропить листя водою, 1 раз на хвилину протягом 4 днів. До того часу, коли ікринки дозріють, самець робить 6000 рухів хвостом.

9 Місце займають пінгвіни.

Це єдиний птах, що займається розмноженням в середині зими в Антарктиці. Протягом самої суворої зими, самці пінгвінів повинні висиджувати яйця на кінчиках ніг. Якщо яйце залишити на льоду воно замерзне всього за дві хвилини.

8 місце займає птицяшалашнік. 

6 місяців самець проводить за будівництвом свого гнізда. Гніздо шалашніка розташовується на землі і, складається в основному із сухої трави.

7 місце: займає Африканська гієна.

Ці тварини перебувають постійно в русі і, рідко проводять більше дня на одному місці. На полюванні вони переслідують жертву, по черзі змінюючи один одного. Вони роблять ставку на витривалість, близько години вони можуть пересуватися зі швидкістю в два рази перевищує швидкість спринтера.

6 Місце: займає левиця.

На відміну від гієн полювати тільки самка, яка повинна годувати дитинчат близько 15 разів за день. Це означає, що левиця повинна полювати цілодобово. Тому щоб якось знизити навантаження левиці полюють разом. Якщо щось трапляється з однією самкою інша усиновляє її дитинчат, а це збільшує обсяг роботи.
Але леви самці можуть проспати цілу добу на проліт, тому тільки 6 місце!

5 Місце: займає найбільший гризун Америки бобер. 

У середньому за рік бобер підточує 216 дерев. Одна сім'я може підточити близько тонни щорічно. Бобри трудоголіки, бо навіть після того як вони покладуть останню гілочку, вони 24 години працюють, займаючись дрібним ремонтом.

4 Місце: займає пташка, яка називається Мегапод.

Вони працюють, щоб створити гніздо з опаленням. Справа в тому, що гниють під землею рослини виділяють тепло. Тому мегапод закопує яйця землею. У підсумку ці птахи можуть зробити насипу діаметром близько 15 метрів в діаметрі і вагою до 50 тонн.

Самки мегапода важать до 2 кілограмів, зате вона несе яйця, які важать по 250 грамів кожні 4-8 днів, і так протягом півроку.

3 Місце: займає найпрацьовитіший чистильник.

Його місце роботи знаходитися в тропічних рифах. А ім'я цієї рибки Губан-чистильник. Він відчищає від паразитів зябра луску, і навіть роти. За один день губан може з'їсти більше 1000 паразитів. Так триває кожен світловий день.

2 Місце: займають Мурахи-листорізи.

Колонія ділитися на 4 групи. Найбільші називаються листорізи, вони ріжуть листя і переносять їх в мурашник. Вони настільки ефективні, що можуть обдерти дерево за одну ніч. Але мурашки не їдять листя, їх травна система не може їх переробити.
Наступні мурахи менше, їхня робота запустити процес перетворення листя в їжу.

Вони пережовують листя, і випльовують їх, змішуючи їх зі слиною і екскрементами. Ці котушки потім збирають мурахи садівники. Ці мурахи ще менше за розміром. На пережований листі виростає грибок, саме за ним доглядають садівники, і саме він служить їм їжею. Остання група прибиральники. Це найменші мурахи їх завдання зібрати урожай, і розподілити між всієї колонії. Вони працюють 24 години на добу, але позмінно.

1 Місце: по праву займає Бджола.

Матка повинна відкладати по яйцю в хвилину. Це може означати, що вона відкладає до 200 тис. в рік. Коли бджола народжується, вона приводить в порядок соти. Потім, через кілька днів, залози на її черевці починають виділяти віск, який вона використовує для будівництва та ремонту сот. Пізніше бджолам дозволяють охороняти вулик і виробляти мед. Трьох тижнева бджола може летіти добувати мед і нектар.

Матка може працювати до 5 років, але робочі бджоли повинні все встигнути всього за 35 днів, після чого помирають. Щоб виготовити всього пів кілограма меду бджолам треба обпилити до 2 мільйонів квітів. За цей час вони здійснюють до 10 мільйонів польотів у вулик, і пролітають відстань в 90 тисяч кілометрів, це все одно, що облетіти навколо земної кулі двічі. Бджоли працюють по 24 години без перерви, ось чому коли мова заходить про трудоголіка, бджолі немає рівних.

Коментарі

Д
Дарина

Орфографія взагалі нікуди не вписується, я вже писала головному редактору, але безрезультатно. Напевно, власникам байдуже, якої думки про їх продукт споживачі!

R
Reader

У вас серйозні проблеми з орфографією, не вперше помічаю.

Г
ге?

а кунь ди є ?)

Читайте також