ТОП-4 фільмів, які варто подивитися під час війни

3
0

Перегляд кінофільмів – це не тільки дозвілля, що здатне розважити, багато кінострічок змушують замислитися про події, що відбуваються зараз, про життя.

Завдяки сервісу «Київстар ТБ» можна переглянути багато фільмів, що варто подивитися кожному, адже у відеобібліотеці можна знайти понад 20 тисяч фільмів, мультфільмів, серіалів від міжнародних та українських кіностудій. Також «Київстар ТБ» пропонує послугу онлайн телебачення – можна переглядати більш ніж 300 ТБ-каналів України та усього світу.

«Приховане життя» — історична драма

Історична драма режисера Терренса Маліка розповідає історію Франца Єгерштеттера, цей фермер з Австрії під час Другої світової війни рішуче відмовився співпрацювати з нацистами.

У ролях:

  • Аугуст Діль;
  • Франц Роговськи;
  • Мікаель Блюмквіст;
  • Бруно Ганц;
  • Маттіас Шоннартс.

Ця тригодинна стрічка є гнівним закликом для сучасного суспільства, також ця драма сповнена філософськими міркуваннями про силу любові, віри та природи. Що стосується природи, то глядачі мають можливість помилуватися приголомшливими альпійськими краєвидами.

«1917» — масштабний епос

Сем Мендес зняв приголомшливу драму про війну, засновану на реальній події, про яку режисер дізнався від свого діда-письменника.

Стрічка показує глядачам перебіг Першої світової війни. Молоді солдати (Дін-Чарльз Чепман та Джордж Маккей) намагаються доставити повідомлення, що може запобігти знищенню більш ніж 1500 британських військових. Стрічка знята одним безперервним кадром та є справньою панорамою жахів війни. Глядачі разом з героями потрапляють на поле бою, в окопи та навіть під воду.

«Донбас» — реконструкція реальних подій

Стрічка режисера С. Лозниці складається з окремих епізодів, що відтворюють життя на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. У 2018 році цей фільм було представлено на номінацію премії Оскар від України (категорія «найкращий фільм іноземною мовою»).

«Донбас» — це реконструкція реальних подій, які зафіксовані у спогадах мешканців сходу України, у репортажах та роликах на YouTube. Цікаво, що новий герой з одного епізоду переходить до наступного.

«Додому» — реалістичне зображення життя

Стрічка «Додому» розповідає про анексію Криму, також вона висвітлює споконвічну проблему батьків та дітей. За сюжетом фільму, кримський татарин Мустафа разом із молодшим сином Алімом намагаються привезти тіло старшого сина, що загинув на Донбасі, в Крим для поховання.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також