Топ найбільших та найцікавіших затримань прикордонників у 2022 році

11
1

Добірку найбільших і цікавих затримань на кордоні у 2022 році опублікувало Західне регіональне управління Держприкордонслужби.

Скільки ящиків сигарет, на вашу думку, можна запакувати у порожнини пасажирського автобуса, що везе туристів за кордон? Відповідь на це питання дали прикордонники Мукачівського загону, які у пункті пропуску «Лужанка» виявили саме такий «сигаретний рейс». В туристичному автобусі ділки спромоглись вмістити в сховки 301 ящик сигарет, а це 150 500 пачок.

Але «сигаретні контрабандисти» використовують не тільки автотранспорт. Як неодноразово довели Мукачівські прикордонники, з метою незаконної наживи зловмисники використовують гвинтокрили і літаки.

Найбільшу партію наркотиків цьогоріч виявили прикордонники на Волині. 35-річний чоловік, який прямував до Польщі через «Ягодин», затрамбував у паливний бак свого «Volkswagen» 29 пакунків з 21 кілограмом гашишишу.

онад 100 ящиків сигарет уже були готові до незаконного переміщення в сусідню Румунію через "зелений кордон". Проте, на заваді планам контрабандистів стали прикордонники Чернівецького загону.

Крім того, за рік, що минув, охоронці західних рубежів затримали понад 5 тисяч осіб, які намагалися незаконно перетнути кордон. У більшості це були громадяни України, чоловіки призовного віку. Проте, траплялися і, так би мовити, нестандартні випадки - 6 чоловіків, 5 жінок та 10 дітей затримали прикордонники відділу «Лужанка» поблизу угорського кордону.

Партію виробів з бурштину, вагою понад 60 кілограмів, намагався потай перевезти через «Порубне» до Румунії громадянин Туреччини.

З розділу «Хитрощі ухилянтів». Дружина намагалася потай вивезти чоловіка до Молдови у … пакунку малюка.

Двоє громадян Китаю намагалися пішки перейти з України в Румунію з двома малесенькими дітками. Жодних документів на немовлят в іноземців не було.

Під час спроби втекти до Польщі та уникнути покарання за колабораціонізм, прикордонники Львівського загону затримали посадовицю одного з так званих «міністерств» окупованого росією Криму.

Четверо псевдобагатодітних чоловіків, мабуть, подумки були вже в Угорщині, але професійність прикордонників взяла гору.

Антикварно-збройно-наркотичний вантаж спробував «непомітно» перевезти зі Львівщини до Польщі наш співвітчизник. Втім, прикордонники зі своїми чотирилапими помічниками не дали йому змоги це реалізувати.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

М
Місний

До топ не ввійшли олігархи з десятками мільйонів доларів США і Євро . Не ввійшли голови судів Конституційного і інших рівнів , прокурорів , правоохоронних органів, службісти , голови банків (НБУ , в тому числі) ...... В цій країні нічого не змінюється на краще. Популізм , окозамилювання , підміна понять ....

Читайте також