Торік ЄС прийняв більше українців, ніж біженців із Сирії - Євростат

13
5

Ці цифри підтверджують, що в Україні з кожним місяцем все більше набирає обертів 5-та хвиля еміграції.

Минулого року Європейський союз видав українцям майже 500 тисяч дозволів на проживання. Це 19% від загальної кількості виданих таких посвідок в ЄС.

Відтак, українці стали нацією, яка найбільше ринулась до Європи. Для порівняння, біженці із Сирії отримали у 5 разів менше дозволів, білоруси – 82 тисячі, а росіяни близько 70 тисяч.

За словами голови Європейського конгресу українців Ярослави Хортяні, це тільки підтверджує дані про 5-ту хвилю еміграції українців, що почалась з війною на Сході та анексією Криму. На відміну від попередніх хвиль, вона має характерну особливість – цього разу виїжджають не тільки низько кваліфіковані робітники, але й освічені науковці, лікарі, інженери тощо. 

Читайте також:

Що змушує українських лікарів тікати за кордон? Сповідь закарпатця, що працює в Угорщині.

Коментарі

З
Закарпатец

Это говорит только о том , что на Украине ровно в 10 раз хуже чем в Африке

А
Анна

Я теж думаю втікати кудись у пошуках кращої долі, тільки будь ласка допоможіть з оформленням візи.....

Р
робот

заболи щи добавити 100 000 закарпатців з мадярськими паспортами

ДБ
до бабки ВалІ

і ПРАВДУ МАВУТЬ,шО Туй робити!!!! Сьої "держави" скоро не буде повтікають усі чим подальше.Уже пеню подняли Жек платиш пеня 10 грн. Інтернет платиш пеня 10грн. Кабельноє платиш пеня 10 грн. Домофон платиш пеня 8грн. Так туй файно у сів конченів (державі) жити шо утікати треба.Іду ся збирати!!!

БВ
баба Валя

скоро Україні не треба буде в ЄС вступати, всі і так переїдуть туди жити. тим більше, видно, шо Євросоюз не дуже проти, раз видає дозволи у такій кількості

Читайте також