Товариство Червоного Хреста може допомогти закарпатцям відновити сім'ї

15
0

Одним з завдань всесвітньої мережі товариства Червоного Хреста і Червоного Півмісяця є допомога у відновленні сімейних зв’язків для осіб, які знаходячись в Україні, втратили зв'язок зі своїми рідними внаслідок збройних конфліктів та екстремальних ситуацій в світі.

Товариство Червоного Хреста надає допомогу людям в розшуку членів їх родин в Україні. Ми будемо намагатись допомогти Вам, якщо

Ви втратили зв'язок внаслідок:

- Другої світової війни;

- збройних конфліктів чи інших ситуацій насильства;

- стихійних чи техногенних лих;

- міграції;

- утримання під арештом нерегулярних мігрантів (у деяких випадках);

або  в інших ситуаціях з гуманітарними потребами, коли це можливо.

Товариство Червоного Хреста України не надає послуг з питань розшуку у наступних випадках:

- якщо вік розшукуваного понад 100 років;

- генеалогічний розшук;

- розшук за підтвердженням цивільних поховань;

- отримання свідоцтва про народження, реєстрації шлюбу, смерті, атестату (диплому про освіту, про працевлаштування).

Кожен випадок розглядається  індивідуально у відповідності до вимог.

Товариство Червоного Хреста України та Міжнародний Комітет Товариства Червоного Хреста допомагають людям в Україні відновити та підтримувати контакт з членами родини завдяки Посланням Червоного Хреста.

Послання Червоного Хреста (ПЧХ) – це форма письмового повідомлення на спеціальному бланку у форматі «відкритого листа», який може бути прочитаний органами влади та іншими сторонами. Використовується для обміну відомостями лише сімейного характеру між членами родин, якщо регулярний зв'язок між рідними підтримувався, але був перерваний внаслідок збройного конфлікту або надзвичайної ситуації, тому що частина родини перебуває (або перебувала) на території, де виникли збройний конфлікт або надзвичайна ситуація, та на даний час родина не має можливостей відновити регулярний поштовий або телефонний зв'язок. 

Обов'язкова умова використання ПЧХ: наявність точної і повної адреси одержувача. Якщо точна і повна адреса невідома, заповнюється заява на розшук. Слід мати на увазі, що відповідно до ситуації в певному регіоні, ПЧХ не завжди може бути доставлено адресату. Якщо послання Червоного Хреста з якихось причин не доставлено, його повернуть відправнику з зазначенням причин повернення.

Ця послуга надається якщо:

- зв'язок втрачено внаслідок збройного конфлікту, інших ситуацій насильства, міграції чи утримання під вартою нерегулярних мігрантів (в деяких випадках);

- інші види підтримання зв’язку (телефонні лінії, поштова система, тощо) не працюють або не існують;

або  в інших ситуаціях з гуманітарними потребами, коли це можливо.

Товариство Червоного Хреста України у співробітництві з МКЧХ та Національними Товариствами Червоного Хреста та Червоного Півмісяця інших країн сприяє відновленню контактів між членами родини з метою возз’єднання, а також у передачі необхідних документів, коли це можливо. Товариство Червоного Хреста України пересилає офіційні документи разом з Посланнями Червоного Хреста адресантам, які мешкають в регіонах, де відсутні поштові чи консульські послуги, якщо це можливо.

Наші послуги надаються безкоштовно. Ми дотримуємося принципу конфіденційності та нерозголошення персональної інформації.
Кожний отримувач допомоги по відновленню родинних зв’язків може заповнити для передачі рідним Послання Червоного Хреста «При доброму здоров`ї».

Більше детально з умовами пошуку можна ознайомитись на офіційному порталі Товариство Червоного Хреста України.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також