Товариство Червоного Хреста надало допомоги на 9 млн грн

13
0

потерпілим від торішньої повені областям

Учора,13 травня, у селі Раковець Богородчанського району на Івано-Франківщині представники регіональних товариств Червоного Хреста шести західних областей України, які у минулому році, 23-27 липня, постраждали від повені, провели підсумкову нараду. Через Товариство Червоного Хреста у постраждалі області надійшло гуманітарної допомоги на суму 9 млн грн. Про це 14 травня власкору ЗІКу повідомив голова Івано-Франківського обласного Товариства Червоного Хреста Валерій Старченко.



Участь у нараді взяли також президент Національного Товариства Червоного Хреста Іван Усічено та президент Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Давід Моячарашвілі.



З 26 липня 2008 року організація Товариства Червоного Хреста Івано-Франківщини почала працювати з благодійним фондом «Розвиток України». За програмою надання допомоги найбільш постраждалому на Прикарпатті Верховинському району Львівська організація Товариства привезла кондитерських виробів на суму майже на 60 тис. грн, Запорізька переказала на рахунок прикарпатських колег 5,5 тис. грн; Луганська організація направила 30 тис. грн у Надвірнянський пологовий будинок та надала матеріальну допомогу 15 медпрацівникам Снятинського району; Київська організація привезла разом з обласною владою 253 т. овочів для Косівського, Коломийського та Снятинського району на суму майже 576 тис. грн.; Сумська організація передала 20 т. картоплі для Тлумацького району; Херсонська організація привезла у Коломийську центральну райлікарню медичне обладнання на суму 100 800 грн і 22,8 т. картоплі для Галицької та Надвірнянської райлікарень; Волинська ОО Товариства Червоного Хреста передала одяг, взуття, постільну білизну та продукти харчування для Калуського району; Кіровоградська організація надала школам Верховинщини приладдя, 1000 комплектів постільної білизни, солодощі, дитячий одяг на суму 557 тис. грн.



Усього Червоним Хрестом було надано допомогу 21 800 потерпілим прикарпатцям, а також лікувальним закладам області на суму 320 016 грн. Міжнародний Червоний Хрест через свої офіси у Києві передав для шести західноукраїнських областей 8 000 наборів продуктів, 2 000 кухонних наборів, 10 000 фільтрів для води, 1500 покривал і 1350 електрообігрівачів.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також