Традиційний фестиваль ковальства на Іршавщині почнеться 27 червня

13
1

На Іршавщині розпочали обговорювати питання щодо проведення традиційного для Іршавщини фестивалю ковальського мистецтва та народних промислів «Гамора-2015».

Так відбулося засідання, на якому узгодили основні організаційні питання щодо проведення одного з наймасштабніших фестивалів Закарпаття. Присутні прийшли висновку, що захід відбудеться 27-28 червня.

Отже, під звучання живої народної музики, до Лисичова з’їдуться кращі ковалі та майстри народних ремесел, де й відбудеться відкриття фестивалю о 13.30. Вже 27 червня о 10.30 на території кузні «Гамора» гості фестивалю зможуть на живо побачити й оцінити як створюються витвори мистецтва із заліза.

Слід зазначити, що участь у фестивалі приймуть близько 120 учасників фольклорних колективів. Серед програми планується підйом на полонину «Кук», який відбудеться за сприятливих погодних умов. А також у рамках фестивалю на території наметового містечка відбудеться акція «Ковальське багаття», яка включає запалення вогнища, ігри та розваги.

Наступного дня, у неділю 28 червня, відбудеться концертна програма «Гала-концерт» у тому числі нагородження. Цього ж дня о 12.30 відбудеться «Марш-парад ковалів». 

Коментарі

В
Віталя

Супер фестиваль. Дякую, що написали завчасно! Обовязково поїдемо!

Читайте також