Трагічна загибель 18-річної українки у Прешові: всі подробиці трагедії (ФОТО, ВІДЕО)

41
17

Гарна 18-річна Ірина Лозинська, студентка з Івано-Франківська, трагічно загинула у словацькому Прешові, випавши з 8-го поверху гуртожитку.

Вона навчалася на факультеті технології виробництва в Кошицькому технічному університеті з філіалом у Прешові.

Нещастя сталося у понеділок, близько половини десятої години вечора. На жаль, рятувальники, які приїхали на місце трагедії нічим не могли зарадити - лікар констатував смерть.

Словацькі журналісти пишуть, що того вечора відбувалася вечірка і Ірина мала важку розмову з другом. Однак наразі невідомо чи смерть дівчини є наслідком з'ясування стосунків.

Однак за словами подруг українка мала схильність до самогубства, неодноразово про це говорила. Також можливий негативний вплив алкоголю, це має показати розтин.

Наразі справою займається поліція. "Поліція порушила справу про можливе вбивство та вивчає всі обставини, що передували нещасному випадку",  - повідомили у прес-службі поліції Прешова.

Ірина у квітні розмістила у соціальній мережі свою фотографію на балконі університетського гуртожитку. Більше інформації - в сюжеті ТСН.

Коментарі

С
Співчуваю

До смерті. Ти лиш із себе не роби “розумника”.Сісти за клаву і обливати брудом,це великого талану не треба.Ти глухе чи сліпе,що наших спеціалістів забирають на ура!Де хороша освіта,наука в Словакії,Польші!?Ти тоді далеке від освіти і науки,як від Місяця.А ти,що зробило,щоб покращити освіту?Напевно саме не зможеш в простій арифметиці розібратись,а берешся розглагольствувати за високі матерї. Та у словаки несете в десять разів більше,як тут платите із хабарами.При тому отримуєте дипломи,які дійсні лише в мізерній Словакії.Самі паплюжите,як медицину,як правоохоронників так освітян,а потім горлопаните,що недостойні вас.Вже нікому ні лікувати,ні навчати,ні охороняти.Будеш смерте дурна і подихатимеш!Чому не майданиш,чому не кричиш хай влада виконує свою пряму функцію і забезпечує нормальну медицину,освіту...?Це ментальність українців,своє обхаяти,а чуже,хоч і лайно ,облизувати!

С
Смерть

І звуважте - дуже мало кому із випускників в принципі вдається поїхати за кордон вчитись у нормальну країну, я вже мовчу про їхати працювати за професією з дипломом з українського вишу. Це тому, що більшість українських випускників - срані неуки і бездарі, які, замість сумлінного навчання, тусуються по клубах ночі напроліт, і потім платять за заліки та екзамени. Я би ніколи це бидло не брав на свою фірму працювати, мені такі ледарі не потрібні. І нікому в нормальних країнах теж. А одиниці - ті, які дійсно талановиті, сумлінні і цілеспрямовані - виїжджають і поступають, і вчаться краще за тамтешніх європейських студентів. Не зважаючи на те, що просиділи 5 років у бездарному українському виші, де навіть препаратів на лабораторних не було! Це просто тому, що ці люди - самородки, і в будь-якій країні їх мало, але вони є. А якби в Україні була нормальна вища освіта - то диплом би цінувався і за кордоном з ним брали би не тільки самородків, а так само і простих випускників.

С
Смерть

4. якість підготовки викладачів в українських вишах - це просто трагікомедія всіх часів - візьмемо, до прикладу, іноземні мови - знаєте який відсоток викладачів іноземної мови із укр. вишів побували за кордоном (у країні носіїв мови) із робочою місією бодай 1 місяць? менше ніж 1%. Це все тому, що Україна - до біса жебрацьке дно, і навіть якби були гроші на те, щоби відправляти викладачів-іноземномовців за кордон - то їх всеодно було би мало, та ще й не забудьте, що ці гроші розкрадаються. От і маємо, що викладач із англійської мови не вміє вільно говорити англійською - дай його в реальну ситуацію за кордоном в тій же Англії - він буде бекати-мекати і обісреться. А які й говорять - то із жахливим акцентом, і потім звідки в студентів знайдеться нормальний рівень, якщо нікому їх навчити?.. Цих пунктів достатньо, аби дискваліфікувати українські дипломи за кордоном. Я знаю українців, які закінчували українські виші і їхали за кордон - всі вони потім доучувались там.

С
Смерть

Але нехай це буде моя особиста думка, і припустимо, що в Україні вчаться всі по-чесному і захищають диплом власними силами, після чого дійсно знають те, чого їх вчили (я вже сміюсь з написаного, бо то фантастика). Давайте розберемось конкретно - що не так із українськими вишами, чому закордонні фірми не беруть отак з вулиці українських дипломованих спеціалістів? По пунктах: 1. матеріал, який вчать в українських вишах - застарілий, багато підручників містять неактуальну інформацію, українці відстають на один-два кроки від досягнень науки, про які на заході уже вчать студентів 2. формат викладання - в Україні надто багато часу приділяють загальноосвітній програмі, внаслідок чого спеціалізовані предмети вчаться не настільки добре, як того вимагають в Європі (це не стосується певних галузей таких як фізика, комп'ютерні і т.п.) 3. практичні завдання - українські виші не забезпечують нормальним рівнем лабораторного інвентаря, інструкторів, дослідницьких центрів, це все є лише на папері

С
Смерть

До "Співчуваю": ти просто казковий ідіот, якщо верзеш такі дурниці. Українська освіта може і непогана в деяких галузях (таких як Математика, Інформаційні технології, Фінанси та облік), АЛЕ питання - як в українських вишах вчаться? А вчаться халявно, дуже багато платять за екзамени та заліки, дуже багато де викладачі навіть не ходять на лекції, а потім через старосту просто виставляють групі "рахунок": п'ятірка стільки-то, четвірка - стільки-то, трійка - стільки-то. Це дуже поширена практика серед українців, і не тільки в освіті. Треба бути круглим ідіотом, щоби намагатись це заперечити. Особливо найбільш дорогі галузі освіти (медицина, юриспунденція) є найбільш корупмованими, наприкладі - ЛНМУ ім. Д. Галицького - найкорумпованіший ВНЗ Львова, де не платять за екзамени 1-2 людини з цілої групи.

Ю
ю

У вищій освіті працюють ті, у кого вдома у сім"ї є спонсор, або коли уже така посада, що зарплату не треба, або мастодонти, що харчуються сіном, п"ють воду, живуть у наметах (фанати, одним словом). Бо за 4000грн викладачеві ганьба дивитися у очі працівникам АВЕ

В
Викладач

Співчуваю родині. У нас освіти вже майже не залишилось. Освіта в Україні здебільшого профанація. В Польші вже 50 тисяч українських студентів. Здається це в двічі більше ніж все УжНУ разом взяте. Якщо батьки мають гроші і думають про майбутнє дитини то більшість не розглядають Україну взагалі. І я нажальн з ними згідний.

К
Коля

Яка вона гарна ?! Просто була понтовою чiксою ! СелфI на п’яну голову на балконI не вийшло ... ось I все , робiть висновки !

С
Співчуваю

До 55,диплом можна купити,але освіту нізаякі гроші не купиш!Будьте патріотами своєї країни,не паплюжте себе ж.За нашими спеціалістами ганяються і в Чехії і в Польші і в Угорщині.....Наша освіта одна з кращих!ПАплюжать її лише наша держава і неуки з невігласами! Дівчинці Вічная Пам’ять!

ХХ
ха ха

ЯКщо вона красива то я балерина ,хто сказа що вона красива ? такі красиві як вона лиші ті хто на трасі

5
55

Україньський диплом не визається ніякою крїною світу, крім україни , я вчився в УжНУ і отримав вищу освіту а мені Чехи сказали що у вас можна диплом і купити то нам все рівно що ви вчились на україні , і то на державні чеські фірмі , а на приватних корпораціях на тот диплом укр зрака ніхто не подивить

Д1
до 123

То ти своїм дипломом і підтирай...А якщо вміти і знати, то нічим не гірші українські дипломи у світі, особливо у сфері виробничих технологій.

1
123

нашим дипломом за кордоном можно хіба сраку підтерати

С
Співчуваю

Вчилася б у нас в МДУ на технолога,була б жива і з дипломом не гіршим за словацький!Не ходіть діточки в Словакію навчатись!

ЛВ
лечащий врач

Колька, пора на процедуры!

М
Микола

нет в жизни счастья, не прийшов сцяпан бандера, та порядок не навьйов!

Б
Борка

Трагедія. Не факт, шо селфі не робила на балконі - тай випала.

Читайте також