Тренінг з фандрейзингу

5
0

відбувся в Ужгороді

4 квітня поточного року в м. Ужгороді відбувся підсумковий регіональний тренінг „Основи фандрейзингу (альтернативні джерела фінансування місцевих цільових програм)”. Захід організовано Закарпатським РВ АМУ в рамках проекту „Розширення навчальних послуг та дорадчої допомоги АМУ”.

Мета тренінгу - узагальнення та систематизація знань, набутих у результаті вивчення курсу дистанційного навчання „Основи фандрейзингу”, розвиток практичних навичок написання заявок на отримання грантів.

Тренером-консультантом на занятті виступила менеджер проекту Канада-Україна „Регіональне врядування та розвиток” – Носа Н.О, яка має досвід надання консультаційних послуг у сфері проектного менеджменту, а також розробки та впровадження тренінгових програм, є автором посібника з проектного менеджменту.

Під час заняття учасники визначили особливості фандрейзингу як альтернативного джерела фінансування місцевих програм, ознайомилися із принципами та алгоритмами написання проектів, особливостями підбору партнерів, складання анотації проекту. Також ознайомилися з особливостями діючих конкурсів заявок Програм Добросусідства Європейської Комісії: Угорщина – Словаччина – Україна, Польща – Україна - Бєларусь, Україна – Румунія, визначили пріоритетні напрямки діяльності в кожному з них та принципи фінансового управління проектами TACIS в Програмі Добросусідства, а також проаналізували критерії формальної та технічної оцінки. Отримали корисні поради щодо підготовки проектів з власного досвіду експерта.

У підсумку заняття, кожен з учасників відповів на залікові питання і отримав іменний сертифікат, повідомив адміністратор сайту РВ,(Закарпатське РВ АМУ).

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також