Троє закарпатців спробували заробити на "ухилянтах" $12 тис

11
0

33-річний житель Мукачівщини організував "бізнес на ухилянтах", до якого залучив ще хустянина та мешканця Берегівщини.

В пресслужбі Закарпатської обласної прокуратури зазначають, що трьох закарпатців викрили та затримали на Берегівщині у п’ятницю, 6 січня. За даними слідства, 33-річний житель Мукачівського району заздалегідь розробив схему перетину кордону для "ухилянтів", яких поселили в готелі на Берегівщини для подальшого переправлення до Угорщини поза межами пунктів пропуску.

До схеми також був залучений хустянин, який надав "клієнтам" усю необхідну інформацію та посадив до автомобіля «провідника». Останній – мешканець Берегівщини – відвіз пасажирів на околиці с. Гетен, звідки чоловіки мали розпочати маршрут.

Організатор схеми, який мав право виїзду закордон, домовився отримати грошову винагороду за свої послуги – 12 тис. доларів США – вже на території Угорщини.


Наразі усім трьом "бізнесменам" вже обрано запобіжні заходи – тримання під вартою з правом внесення майже 121 тис. грн застави для кожного.

Мешканцеві Мукачівщини – в організації такого переправлення з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України), а двом його спільникам – у сприянні незаконній діяльності шляхом надання порад і вказівок (ч. 2 ст. 332 КК України).


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також