Три ікони та церковний хрест у вагоні «Москва-Загреб»

7
0

виявили працівники Чопської митниці.

29 грудня на митному посту «Чогт-залізничний» Чопської митниці у результаті проведення митно-прикордонного огляду вагона, що слідував з Моеісв-и до Хорватії у складі міжнародного потягу «Москва - Будапешт», митники виявили чотири предмети релігійного культу, приховані від митного контролю.

 Ікони та хрест подорожували на Балкани у ящику для акумуляторних батарей, який розташований у зовнішній частині вагона та закривається спеціальним ключем. Щоб приховані цінності не виявили при огляді вагона, їх упакували у чорні поліетиленові мішки та щільно обмотали клейкою стрічкою. Доступ до захованого став можливим тільки після того, як митники перевірили ящики за допомогою спеціальних пошукових пристроїв.

Наразі персонал потяга свою причетність до знахідки категорично заперечує. За результатами митного огляду складено протокол про порушення митних правил. Ікони, серед яких одна виконана темперою на дереві, а інша - на металі з застосуванням техніки емалі, тимчасово вилучені та передані спеціалістам для проведення експертизи щодо їхньої культурної та історичної цінності, — повідомили в прес-службі Чопської митниці

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також