Три унікальні винаходи Ілона Маска, які вразили світ

146
0

Ілон Маск, безперечно, знана в цілому світі особистість, яку небезпідставно вважають генієм сучасності, а дехто навіть жартома стверджує, що він «не з цієї планети». Його ідеї вражають та захоплюють своєю прогресивністю, його діяльність є прикладом для наслідування для мільйонів людей, а його рішення завжди викликають жвавий інтерес – одна тільки новина про купівлю твіттера ще й досі обговорюється в численних ЗМІ та соцмережах.

А ще Ілон Маск – автор численних суперсучасних проєктів, котрі створили справжню революцію в найрізноманітніших сферах. До речі, актуальні новини зі світу технологій, космосу, розробок та безліч іншого над цікавого контенту завжди доступні на сайті онлайн-видання sundries.com.ua – переходь і будь в курсі про важливі події та гучні досягнення людства.

Отже, про проєкти Ілона Маска. Насправді їх сила-силенна, однак хотілося б зупинитись на трійці унікальних та фантастичних винаходів, в прогресивності та інноваційності яких ми можемо переконатися на власному досвіді.

Платіжна система PayPal

Хоча ця система для інтернет-платежів зайшла на український простір зовсім недавно, в країнах, де вона використовується вже не перший рік, PayPal користується шаленою популярністю.

Ідея створення такої платіжної системи в Ілона Маска виникла ще в далекому 1999 році, коли про подібне більше ніжно навіть не мріяв. Щоб реалізувати цей фантастичний проєкт, йому довелося продати свою першу комп’ютерну компанію, після чого виручені кошти були спрямовані на розробку системи для онлайн-платежів, яка отримала назву Х.com.

Згодом Ілон Маск об’єднав зусилля з іншим стартапом Confinity, що у підсумку дозволило подарувати світу легендарну платіжну систему PayPal, котра небезпідставно вважається однією з топових сервісів сучасності.

Транспортна 3D-мережа

Поштовхом для розробки та реалізації проєкту 3D транспортних мереж стало те, що Ілона Маска сильно дратували постійні корки на дорогах Лос-Анджелеса. Як наслідок, була спочатку створена компанія The Boring Company (2016 рік), основною діяльністю якої є створення та реалізація проектів зі зведення багаторівневих систем підземних тунелів.

Вже в першій половині 2020 року компанія завершила зведення швидкісної підземної системи для перевезення людей в Лас-Вегасі.

SolarCity – сонячне місто

Сонячні енергосистеми – ще один вектор, за яким активно рухається Ілон Маск. Як приклад – компанія SolarCity, котра:

  • Проєктує та фінасує сонячні енергосистеми;
  • Будує невеличкі електростанції на основі сонячних панелей, які монтують на крівлях житлових будинків та інших споруд.

Та найцікавіше те, що споживач не платить ні копійки ні за устаткування, ні за монтажні роботи. Всі фінансові витрати на плечах SolarCity. Користувачу лише доведеться оплачувати рахунки за споживання електроенергії.

В чому, як говорять, фішка? Все просто – Ілон Маск активно та відчайдушно пропагує «чисту» енергію, показуючи на практиці всі її переваги та вигоди. В компанії вірять, що найближчим часом проєкти сонячних енергосистем успішно реалізовуватимуться повсюди і масово.

Певна річ, це далеко не всі ідеї та проекти людини-легенди, які вразили світ. Є всі підстави вважати, що Ілон Маск ще одноразово здивує людство прогресивними та інноваційними винаходами, які знайдуть широке практичне застосування повсюди.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також