Тривають виїзні засідання колегії Мукачівської РДА

3
0

у сільських і селищних радах

Під час виїзних колегії Мукачівської райдержадміністрації у Великолучківській та Ракошинській сільських радах проаналізовано підсумки соціально-економіного розвитку населених пунктів, які входять до складу Великолучківської, Ключарківської, Новодавидківської, Страбичівської, Серненської, Чомонинської, Ракошинської, Івановецької, Лавківської, Кальницької, Зняцівської, Копиновецької, Бобовищанської, Лохівської та Жуківської сільських рад.

 Розпочинаючи засідання, голова Мукачівської райдержадміністрації Ілля Токар вкотре акцентував увагу присутніх на тому, що виїзні колегії є формою роботи, що носить конструктивний характер. Це не тільки нагода почути інформацію з перших вуст, але й можливість спільними зусиллями знайти шляхи вирішення проблем безпосередньо на місцях, адже участь у виїзних колегіях беруть керівники всіх районних служб, структурних підрозділів райдержадміністрації та фіскальних органів.

 Керівник району відзначив  позитивну роботу сільських і селищних голів щодо наповнення бюджету. Зокрема, план надходжень загального фонду перевиконано В.Лучківською (119,7 відсотка), Ключарківською (109,8 %), Н.Давидківською (136,6 %), Сернянською(133,6 %), Страбичівською (107,3 %), Чомонинською (149,6 %) Бобовищанською  (196,7% ), Жуківською  (100,4%), Зняцівською (150,1%), Івановецькою (127,3%),  Кальницькою (127,4%), Копиновецькою ( 118,3%), Лавківською( 160,0%), Лохівською  (126,3 %), Ракошинською ( 141,2 %) сільськими радами. А це в свою чергу означає, що ці кошти можна спрямувати для виконання  заходів, які сприятимуть покращенню життєдіяльності людей у населених пунктах. Водночас, голова Мукачівської райдержадміністрації Ілля Токар порекомендував сільським і селищним головам звернути увагу на питання завершення паювання земель колишніх колективних сільськогосподарських підприємств та спільно з управлінням агропромислового розвитку, відділом земельних ресурсів, земельною інспекцією попрацювати над покращенням роботи щодо ефективного використання земель.

 Під час засідань виїзних колегії також розглянуті питання економічного потенціалу сільських рад, ремонту та утримання доріг, зайнятості населення  та виплати заробітної плати, благоустрою, забезпечення  стабільного функціонування та розвитку бюджетних  установ  соціальної сфери тощо. 

 Ілля Токар ознайомив присутніх і з тими питаннями, над якими працюватиме районна влада у найближчій перспективі. Це насамперед: відкриття нових дошкільних закладів та додаткових груп , покращення матеріально-технічної бази шкіл, дитячих садків, установ галузі охорони здоров’я, спорту та культури, а також продовження газифікації населених пунктів району.

 Наприкінці засідань колегій голова Мукачівської райдержадміністрації Ілля Токар вручив керівникам підприємств та приватним підприємцям від імені Мукачівської районної державної адміністрації та Мукачівської районної ради подяки за особистий внесок у розвиток підприємництва району та поліпшення соціально-економічного добробуту територіальних громад, повідомили з сектору зв’язків з ЗМІ, громадськістю та з питань внутрішньої політики апарату Мукачівської РДА.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також