Триває розробка стратегії розвитку Мукачева

4
1

до 2015 року

 Відбулося перше засідання робочої групи по розробці стратегічного плану розвитку міста Мукачева, яка утворена розпорядженням міського голови В.В.Петьовки. Вів засідання керівник робочої групи – перший заступник міського голови І.П.Радиш.

Як відомо, під час прийняття на сесії обласної ради у грудні 2006 року Регіональної стратегії розвитку Закарпаття до 2015 року всім районним радам та містам обласного значення було рекомендовано розпочати стратегічне планування розвитку своїх територій і громад.

Консультаційне і експертне супроводження цього процесу, як і у випадку розробки Регіональної стратегії, здійснює Проект партнерства Канада-Україна “Регіональне врядування та розвиток”. На сьогодні сесії районних рад п”яти районів області та міської ради Берегова і Рахова вже прийняли свої стратегії розвитку. Мукачево також розпочинає процес стратегічного планування не на пустому місці. Під час розробки обласної стратегії команда міста, сформована з представників міської влади, громадськості і бізнесу, активно долучалася до формування бачення, місії, стратегічних пріоритетів та операційних цілей і завдань не тільки Закарпаття, а й рідного міста. Очолював команду міста на обласних та міжрайонних семінарах секретар міської ради З.З.Лендєл.

Упродовж осінніх місяців зусиллями робочої групи та дорадчого комітету, до складу якого входять представники громадськості і бізнесу міста, основні розділи та пропозиції до стратегії розвитку міста над Латорицею планується не тільки розробити, але і обговорити в широких колах громадськості.

У засіданні робочої групи взяв участь і регіональний експерт зі стратегічного планування Проекту партнерства Канада-Україна ”Регіональне врядування та розвиток”, виконавчий директор Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України О.В.Лукша. В інформаційній доповіді перед присутніми ним висвітлений нинішній стан процесу стратегічного планування на Закарпатті.

Намічено до подачі проекту стратегії розвитку Мукачева на сесію міської ради провести ще кілька засідань робочої групи та дорадчого комітету, на яких розглянути окремі розділи і основні положення головного документа міста і міської ради за всю їх новітню історію.

 Пропозиції до проекту стратегії розвитку міста всіх зацікавлених просимо надсилати або заносити у відділ економіки міськвиконкому у письмовому вигляді або електронною поштою на адресу: вул. Пушкіна,2, відділ економіки, каб. №46 тел.2-20-27, 2-35-93, e-mail:prom@mukachevo.net, повідомив ЗІА "Простір" заступник керівника робочої групи, начальник відділу економіки Мукачівського міськвиконкому С. Васільцюн.

Коментарі

М
Мукачевець

Це правильно, треба тільки врахувати перспективу входження в Евросоюз

Читайте також