Цапу світить 10 років в'язниці

6
0

Резонансне кримінальне провадження про корупцію в Ужгородській міській раді сьогодні було скеровано до суду.

Так, сьогодні 7 березня першому заступнику Ужгородського міського голови Іштвану Цапу, депутату Ужгородської міської ради Станіславу Пономарьову, посереднику Олегу Громадському та їх захисникам було вручено обвинувальні акти за статтею у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст.368 КК України – одержання неправомірної вигоди вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди. 

Така санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 25 січня прокуратура Закарпатської області спільно зі Службою безпеки України затримала при одержанні неправомірної вигоди посередника – керівника одного з комунальних підприємств міста Олега Громадського.

Вже 28 лютого, заступник прокурора Закарпатської області Андрій Манькут під час брифінгу продемонстрував відеодокази у справі про корупційні схеми в Ужгородській міській раді.

За словами заступника прокурора області Андрія Манькута, прокуратурою завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст.368 ККУ та скеровано обвинувальний акт до Ужгородського міськрайонного суду для вирішення по суті.

Водночас, як  зазначив прокурор, показів самих підозрюваних у матеріалах провадження немає, адже останні скористалися правом передбаченим ст.63 Конституції України - не свідчити проти себе.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також