“Це все я зробила сама, і претензій до газового господарства не маю...” -

10
0

написала жінка, що постраждала вчора від вибуху газу

“Це все я зробила сама, і претензій до газового господарства не маю...” - Такою фразою підсумувала викладене в пояснюючій записці жителька закарпатського Хуста Ганна Вовчок, що постраждала від вибуху газу у власному будинку по вул. Колгоспній,57. Компетентна комісія провела розслідування причин виникнення аварії, що сталася о 7.15 за к. ч. 13 листопада 2007 року.



- В ході обстеження, - прокоментував ситуацію головний інспектор  Державної інспекції охорони праці та промислової безпеки Людвиг Андращук, - встановлено, що в житловому будинку, власником якого є  чоловік потерпілої Василь Вовчок, самовільно змонтовано і під’єднано до внутрібудинкового газопроводу дві газові плити та три газові конвектори парапетного типу. Власником будинку  без змін у проекті та без погодження з експлуатаційною організацією проведено переоблаштування приміщень та додаткове встановлення газових приладів, а також зміна прокладання газопроводів. Самовільні неграмотні дії господаря щодо облаштування житла газовими приладами не могли минути безкарно. Аварійна ситуація є результатом недбалого підходу, а нехай та мабуть, як відомо, до добра не доведуть...



Довідка:



Напередодні аварії 44-річна Ганна Вовчок підключила одну з газових плит і включила її в роботу з метою просушити приміщення після побілки. Працюючу плиту залишила на цілу ніч. Вранці, зайшовши до кухні, побачила, що полум’я на ПГ-2 погасло. Ганна Вовчок спробувала повторно включити газову плиту, для чого запалила сірник. В той момент і стався вибух газоповітряної суміші. Витік газу відбувався через нещільне під’єднання до  штуцера плити  гумовотканинного рукава.  У будівлі з’явились тріщини на бічній та задній стінах, вибито скло, пошкоджено віконні рами. Потерпіла Ганна Вовчок знаходиться в реанімаційному відділенні з опіками, обширність яких сягає 60% шкірних покривів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також