Центр Мукачева остаточно «захопили» пішоходи (ФОТО)

13
3

Майже три тижні тому – 26 травня – на X сесії Мукачівської міськради заборонили свавільних рух транспорту у центральній пішохідній частині міста.

Довгоочікуваному мукачівцями рішенню, передували жваві дискусії та двомісячні громадські слухання.

Заборона паркування у центрі набуло чинності 1 червня. Втім, усе необхідне для облаштування пішохідної зони Мукачева, було приготоване вже заздалегідь.

Що дивно, одразу після того, як рішення вступило в дію, містом і справді перестали їздити автівки, а паркувальні місця біля популярних кафе та кав’ярень – пустують. Поза тим, заїхати у центр міста все ж можна та є певні обмеження у часі: з 6 до 8 години ранку та з 21 до 22 години вечора.

Тож, сьогодні єдині транспорті засоби, які можна побачити у мукачівському центрі – це велосипеди та дитячі авто на батарейках.

У цьому зміг сьогодні пересвідчитися і кореспондент Мукачево.net.

А раніше було ось так і так.

Коментарі

И
Игорь

Сделали центр пешеходным - правильно!!! А что касается чиновников, о которых здесь говорят, то и они должны понимать, что пешеходные прогулки полезны для здоровья. Главное, чтобы всё это не закончилось быстро. Нужно навеки закрыть исторический центр города для автотранспорта. Что же касается "разрешений" на въезд в пешеходную зону, то опасность такая есть. Всегда найдутся такие, кто захочет быть выше всяких ограничений и запретов.

Д
дир

Вимальовується ще одна проблема Мукачева. І не тільки. Проблема рекламного сміття, яке розносять по під'їздах, залишають на підвіконнях, напихають у поштові скриньки. Пора-б теж узаконити цей бізнес. Наприклад: біля під'їзду, якого є дошка об'яв або скринька для об'яв, можна залишати рекламне сміття. У під'їзд заносити неможна і залишати біля під'їзду без спеціальних на те місць, теж неможна. Штраф, як мінімум, віник і швабру в руки тим хто розносить сміття, і хай прибирають за собою. Можливі інші варіанти.

P
pfr

Побачимо, як довго це буде тривати. Сумніваюся, щоб пузаті чиновники і "бізнесмени" (чи чиновнико-"бізнесмени") ходили пішки від стоянки до Ратуші. Хто ж буде в ташці носити тисячі доларів (хабарів чи для хабарів), і взагалі - як це, щоб не "зарисуватися крутою тачкою"? Думаю, скоро з"явиться купа дозволів на в"їзд у центр, і все знов буде забите машинами.

Читайте також