Церква радить не святкувати 8 березня

10
1

Українська православна церква проти того, щоб українці святкували Міжнародний жіночий день 8 березня в перший тиждень Великого посту, сказав архієпископ Луцький і Волинський Михаїл.

«Ми благословляємо наших віруючих звертати увагу на жінок щодня, а не тільки один раз на рік. Тому що 8 Березня - це радше щось на кшталт: прийшов і відкупився. Ми щодня повинні поважати материнство і жінку, як таку», - сказав священнослужитель.

Якщо чоловікам так хочеться приділити жінкам більше уваги, то владика порадив відзначати релігійні та всеукраїнські свята, які вихваляють жінку-матір.

«Наприклад, є державне свято - День матері, або ж свято жінок-мироносиць. Я не вважаю, що потрібно створювати великий ажіотажу навколо 8 Березня. Тим більше, що тлумачення цього свята є дуже різним. Не потрібно в перший тиждень посту собі щось придумувати, щоб потім думати - добре це чи погано», - сказав владика Михаїл, 

Архієпископ у черговий раз закликав дотримуватися Великого посту, і якщо ж чоловіки все-таки планують вітати жінок, дарувати їм подарунки або робити сюрпризи, то краще це зробити напередодні - в неділю.

Коментарі

П
Пітьо

Якби дурницю не сказав, то ми би про такого церковника і не знали. А так він "засвітився". Якщо слідувати його "логіці", то і Новий рік не потрібно відмічати, бо він припадає на Різдвяний піст. В часи насильного впровадження християнства, християнська Церква свої свята мудро "приклеїла" до так званих "язичних" свят і обрядів. Це спрацювало. А тепер попи "оборзіли" і хочуть командувати нами - МУЖИКАМИ ?

Читайте також