Цікаві та дивні особливості поведінки собаки

50
0

У поведінці собаки досить багато незвичних дій, які викликають у людей зацікавлення, здивування, сміх, а іноді й огиду. Тварини керуються інстинктами, а їхні звички зумовлені способом життя пращурів.

Певна поведінка є цілком нормальною, а деяка може свідчити про проблеми зі здоров’ям. Тож радимо мешканцям Мукачевого створити для своїх вихованців добрі умови життя: купити корм для собак, облаштувати зручне місце, забезпечити розваги, а також дізнатися про особливості поведінки.

Нюхає інших тварин під хвостом

Ніс собаки може розрізняти до мільйона запахів. Саме через нюх тварина пізнає світ. Ділянка тіла під хвостом має параанальні залози, які виділяють специфічні речовини. Нюхаючи там, собака отримує важливу інформацію про іншу тварину:

  • стать;
  • настрій;
  • стан здоров’я;
  • вік;
  • готовність розмножуватись.

Уловлюючи запахи, собака створює загальну картину про родича та діє відповідно.

Товчеться та риється на лежанці

Песик поводиться так навіть на найзручнішій домашній підстилці. Тупцюючи та риючи, собака залишає сліди та свій запах. Так він позначає територію, щоб показати іншим тваринам, що місце зайнято. Є ще одне пояснення такої звички. На природі собаки викопують собі ямки в землі, перш ніж влягтись. Це робиться для кращої терморегуляції. У жаркому кліматі поглиблення захищає від спеки, а коли на вулиці холодно — допомагає зберегти тепло. Навіть домашні тварини почуваються комфортно та безпечно, коли облаштовують «гніздечка».

Звичка їсти фекалії

Існує три пояснення:

  1. Собака дбає про чистоту місця, в якому проживає. Так робить мама, яка годує цуценят, або подібне трапляється в розплідниках та притулках, де проживає багато тварин.
  2. Приховує свій слід. Екскременти виділяють запах, який привертає увагу інших тварин. Поїдаючи власні фекалії, пес не хоче, щоб його вистежили. Можливо, він боїться агресії або конкурентів.
  3. Не вистачає мікроелементів. Собака намагається поповнити запас, бо ці речовини є у випорожненнях.

Щоб відучити вихованця їсти екскременти, слідкуйте за чистотою його помешкання, навчіть командам та правильно годуйте.

Зворотне чхання

Звук, схожий на кашель, виникає, коли песик вдихає повітря, щоб прочистити горло від подразників. Це може бути реакція на пил, сторонній предмет чи алерген. Ваша допомога тут не потрібна. Тварина прочхається, і подразник зникне. Знаючи про звички та особливості поведінки вихованця, ви будете ще ліпше про нього дбати.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також