Ціни на вживані авто підуть вверх: в Угорщині вирішили заборонити імпорт автомобілів старших за 8 років

9
5

Угорська асоціація лізингу та Національна асоціація автомобільних дилерів (Gemosz) вимагають від уряду заборонити ввезення старих автомобілів. А саме таких, чий вік перетнув позначку 8 років. Вважається, що користовані автомобілі не лише забруднюють атмосферу, а й складають конкуренцію ринку нових автівок.

У спільній офіційній заяві йдеться про те, що хоча продаж нових автомобілів за період між 2013 і 2015 роками виріс на 37 відсотків, але паралельно з цим кількість старих імпортованих автомобілів зріс на 74 відсотків, а середній вік таких авто складає 11 років.

Щороку кількість користованих автівок в Угорщині збільшується – у 2013 року їх було зареєстровано 70 700, у 2014 році – 96 700, а у 2015 році – вже 122 600.

Більшість з них не відповідають мінімальним сучасним вимогам - навіть екологічному стандарту Евро-4, та щонайменше дев'яти іншим вимогам Департаменту з охорони навколишнього середовища Угорщини. Серед автомобілів, які потрапляють на угорський ринок є чимало таких, що заборонені для використання в західних країнах, – йдеться у заяві.

Віце-президент Угорської асоціації лізингу Калман Текше також зазначає, що застарілі моделі, які імпортується за низькою ціною створюють конкуренцію на ринку нових автомобілів. А покупці цих авто змушені стикатися зі значними витратами в короткостроковій перспективі через поломки. Нерідко через поганий технічний стан виникають й аварійні ситуації.

Наразі в парламенті Угорщини вже готується відповідний законопроект щодо заборони імпорту вживаних авто.

Багато людей підтримує цю ініціативу. Однак зазначають, що для цього також слід подбати про людей, які не можуть купувати нові автомобілі через їх високу ціну.  Тому державі слід подумати про можливість безвідсоткового кредиту для покупки авто, який не відноситься до категорії "люкс".

У разі прийняття законопроекту ціни на певні користовані автомобілі в Угорщині, які охоче купують й закарпатці, можуть зрости. Особливо на ті, що раніше були завезені з Австрії та Німеччини.

Коментарі

С
Словак

Словацька регістрація джус)))

І
Іван

Не зароблють мадяре, зароблють чехи.

ДM
до marinna

ти простітутка вживана

М
Макс

Який іксперт це писав? "Угорщина заборонила іморт вживаних авто, старших 8 кроків" - все вірно в заголовку, але це означає тільки те, що угорці не купуватимуть старі авто в інших країнах ЄС. Про експорт в Україну тут ні слова, можна як і раніше возити з Угорщини старі машини. До того ж є ще Чехія і Словакія, більшість машин саме CZ, а не HU.

Д
Дунчі

Який "іксперд" це писав?? По-перше, судячи по тексту це лише рекомендації. По-друге мадярські машини ніхто з наших не купує, бо там особливі вимоги при пересіченні. А по-третє я б казав шо ціни упадуть, бо більше вживаних машин піде в Словаччину.

Читайте також