Цієї весни велика вода Україні не загрожує

9
0

Велика вода весняного водопілля Україні цьогоріч не загрожує, оскільки Державне агентство водних ресурсів затвердило і узгодило з органами місцевої та центральної влади план дій з підготовки до пропуску льодоходу, повені та паводків.

Про це в п'ятницю на прес-конференції "Прогноз та підготовка до пропуску весняного водопілля, льодоходу та паводків на річках України нинішньої весни" повідомив перший заступник голови Держводагентства Михайло Яцюк.

Посадовець зазначив, що відомство розробило різні сценарії роботи під час весняних повеней водогосподарських систем і водосховищ на всій території країни, у тому числі й каскаду дніпровських водосховищ. Крім того, відпрацьовано схеми взаємодії на транскордонних річках з Росією, Білоруссю, Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Молдовою та Румунією на випадок високої води на річках прикордонних районів.

За словами М.Яцюка, для запобігання негативним наслідкам від руйнівної дії повеней та паводків підвідомчі організації Держводагентства підготували до безперебійної роботи 31 насосну станцію на каскаді дніпровських водосховищ, які в цілодобовому режимі перекачуватимуть у дніпровське русло води з його найбільш повноводних приток.

"Таким чином ми в будь-який момент зможемо захистити від затоплення та підтоплення понад 200 тисяч гектарів територій, на яких розміщено 190 населених пунктів", - наголосив посадовець.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також