Цифра дня: 330 лікарів не вистачає у медичних закладах Закарпаття

11
24

Разом з тим, лікувальні заклади мають 537 вакансій для медсестер.

Такі дані станом на 1 квітня оприлюднив УНН з посиланням на прес-службу Закарпатської обласної державної адміністрації.

У відповіді на запит журналістів зазначають, що кількість вакантних лікарських посад у комунальних та обласних лікувально-профілактичних закладах становить 330. Кількість вакантних посад молодших медичних спеціалістів в комунальних та обласних лікувально-профілактичних закладах (медсестри, фельдшери, акушерки) – 537.

Найбільше лікарні потребують лікарів загальної практики – сімейної медицини, анестезіологах, психіатрах, патологоанатомах, фтизіатрів, лаборантів.

А от що стосується зарплати, то в середньому по Закарпаттю вона склала за 2018 рік 7652 грн.

Нагадаємо, раніше Mukachevo.net писало, як на Берегівщині не вистачало сімейних лікарів, на весь район було лише 18.

Загалом проблема з лікарями на Закарпатті дуже гостра. Раніше Mukachevo.net розповідало про те, як і чому українські лікарі масово їдуть працювати за кордон.

Коментарі

АБ
аксиома быдла

Какой народ - такое и государство.

В
ворюга

И Семейные врачи столько много получают а их не хватает, странно?

В
ворюга

Мустафа , а Вы кто по специальности?

М
Мустафа

Читайте - кого не хватает ? Не хлебные специальности.Пихволазов , стоматологов , как грязи .Им и зарплата не нужна.

В
ворюга

А результат ваших споров минус 330 врачей))))))

В
ворюга

Так у нас все зло: Врачи, учителя, електрики, строители и т.д. только когда они уезжают заграницу там почему-то резко становятся хорошими)))))) может дело не в них, а в условиях работы, отношении людей, отношении государства?

ПЗ
примитивная заказуха

Одна Супрун в Украине - зло. Все другие врачи - ангелы добра. Самим то не смешно эту пропагандистскую шнягу толкать?

ДЧ
до читач Ворюга

Повідомляю ім,я --------- Супрун Уляна с тебе 100 гр))))))))))) Адреса МОЗ України)))))

ДТ
дурачок ти пропагандіст 001

Кругом в районних лікарнях на прийомі одні глобалісти-піндоси, що "доять" бідних слов'ян.

Л
Лікар

ЛЮДИ,ви тут накинулися на лікарів.Серед кожних професій є і виродки і не професіонали і.... АЛЕ В УКРАЇНІ ЗНИЩУЮТЬ СИСТЕМУ ОХОРОНИ ЗДОРОВЯ!А це і неуки лікарі і хабарництво і відсутність ліків,засобів..... Правильно написано 001. Добавлю,що нас знищує колективний капіталізм!

0
001

Це елемент прихованого геноциду слов"ян, яких має, за планами глобалістів, лишитися пару млн. "Красуня" з Піндостану чітко виконує інструкції.

К
Колега

Ще недавно одна нечисть завідувала цілим відділенням в нашому місті. Під заробіток любі заключення ставила. В основному клієнтами були солодкі жужики з лихими грошами. Як перебивали йому заробіток чесним заключенням, то любило казати що плюєм в одне корито, часто натравлювало собі подібну нечисть з різноманітними перевірками. Зараз та нечисть конає від хвороби, на яку інших дурив. Увесь свій зарібок спустив за мить і ще по світі збирає. Інші спиваються, сколюютья. Отака дорога нечисті. Тому нечисть, не хизуйся своїм зарибком і не змушуй інших дурити пацієнтів для зарібку, пацієнт віддячить посильним і того досить.

Ч
Читач

Не реально працювати чесно з співстражданням до пацієнта. Заплачу 100 гривень тому, хто повідомить адресу лікаря, який не заплямований нечестю. Але і нечесть має свій час. Колись "криша лікарів" мала таку позицію - а що ви хочете, лох вибрав сам собі таку дорогу з вірою у людину, не потрібно було відрікатися від віри в Бога. Тому обзивати нечисть не потрібно, нечисть є нечить.

В
ворюга

Надо срочно докторов, как то обозвать))))) Объявляю конкурс: кто круче всех расскажет про плохого доктора ----- 50гр)))))

В
врач

Читаю в інтернеті - Схема розводу слідуюча. Спочатку пацієнт звертається до лікаря клінічного профілю. Потім тим лікарем посилається у "круту" лабораторію "європейського" взірця. У скеруванні вказано фіо лікаря клінічного профілю, аналіз дорогий і лікар отримує з нього не тільки долю, а і заключення з часто потрібним захворюванням. Далі бідолага пацієнт направляється в ту аптеку, де "непідробні" ліки. Теж попередньо домовлено про долю з продажу тих ліків. Після прийому ліків знову скерування у лабораторію з позначною "К" - контроль, або іншою міткою, такою як шулери на картах ставлять. Після лікування має бути в лабораторному заключенні все добре. Буратіно розведене.

ПП
пацієнт панам докторам

Хорошому професіоналу не шкода і в жеб 200-500 грн. за консультацію дати. Тільки б встановив правильний діагноз. Але... гроші в жеби "ескулапам" тикаєш..., а в результаті: ні точного діагноза, ні відповідного лікування. А кить нич не знають, то кажуть старшим пацієнтам "Чи ви давно дивилися в свій паспорт?" Давайте, доктори, будеме говорити усю правду... А взагалі має бути страхова медицина: щоб страхова компанія не тільки компенсувала пацієнту частину вартості лікування, а й контролювала: що пан доктор призначає і чи потрібні ці ліки пацієнту. І пан доктор, який має бути високооплачуваним, нехай в свою чергу несе відповідальність за результати свого "лікування". Товди буде відповідальність і результати в медицині, а не бардак і "доїння" на лікуванні пацієнтів.

Л
лікар

у мене 3300 не знаю де ті 7000?

ДВ
До врач

Так у тому й проблема, що красти будуть (i крадуть) здоров'я не у того чинушi, а в простоi людини, яка вже й без того обкрадена.

В
врач

Цинічність, товариші, цинічність - найцінніша цінність сьогодення. Ви чекаєте від лікаря співчуття? Запитайте у чиновника чи політика, коли він краде і порушує принцип братства, запитайте чи він має співчуття до ближнього. Лікар дивиться на статки чиновника і теж хоче цього, втрачає співчуття, бо за нього не платять. Платять за обман. Правда коштує дорого, нема таких грошей, за які її можна купити. Тому чистий спокій - злодії знайдуть собі лікаря злодія. Хто не здатний на злодіяння - їде туди, де платять за правду. Не кради, чинушо, бо будуть красти у твоїх дітей і не гроші, а здоров'я!

А
Адам

Медикам нужно дать достойную зарплату , не 7000 а минимум 20.000 ,создать нормальные условия труда , ужесточить деятельность приватных центров , которые ни за что не отвечают и проблема решится.

Р
Рем

В бюджетній сфері (медицина освіта культура і т.п.) останні 5 років іде холокост - з такими зарплатами вижити неможливо, рівень життя як в концтаборі. В нас в Берегові знайомі медсестри, лікарі, вчителі массово виїзжають з мадярськими паспортами на роботу в Західну Європу (Лондон, Берлін. Мадрид і .т.п.).

Ю
Юрій

Справа у тому, що для медичних центрів немає державного замовлення. Мова йде про нестачу любого по досвіду та фаху медперсоналу. І ми ( безпосередньо я) стикаємося з ситуацією, що держава витратила кошти на навчання і при цьму дає вільний диплом. А вже самостійний пошук посади передбачає додаткове фінансове навантаження для її отримання.

Л
Лікар

І не буде.Позакривайте оті злочинні медцентри.Це консультативні організації,які деруть сему шкуру з пацієнтів,а лікувати не лікують бо і немають права. Щодо медсестер. Закінчує людина медучилище, на практиці надивилася на ту важку працю медсестер у відділеннях і ту мізерну ЗП.Що робить? Іде в центр де максимум дасть укол або візьме кров на аналіз і ЗП набагато більша.Держава вклала кошти на навчання,а в результаті не отримала медпрацівника.Досвіду в центрах не набувають. МЕДЦЕНТРИ ТО ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ЗЛОЧИННИХ ГРОШЕЙ І ВБИВСТВО СИСТЕМИ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я!

Ю
Юрій

Чергова корупція . Чомусь "з невідомих нікому причин" під час розподілу БЮДЖЕТНИХ місць в мед. академії Дніпра в Закарпаття призначень немає в зв`язку з відсутністю вакантних посад.

Читайте також