Цифра дня: понад 500 закарпатців лікуються від ВІЛ-інфекції

6
0

Про це 1 грудня, у Всесвітній день боротьби з цією інфекцією та синдромом, розповіла директорка Закарпатського центру громадського здоров’я Вікторія Білак-Лук’янчук.

Раніше Mukachevo.net розповідало, що 54% закарпатців у яких виявлено ВІЛ - заробітчани.

Як розповіла Вікторія Білак-Лук'янчук, на Закарпатті на диспансерному обліку в центрі здоров'я перебувають 737 осіб з діагнозом ВІЛ-інфекція, з яких 534 отримують антиретровірусну терапію, тобто специфічне лікування від цього захворювання.

Вікторія Білак-Лук’янчук пояснила, що ці препарати ВІЛ не виліковують, але після їхнього прийому хворий не може інфікувати інших людей.

Ужгородець Андрій Дем'яненко з діагнозом ВІЛ живе понад 15 років.

"На жаль, моя дружина також ВІЛ-інфікована, але дочка народилася здоровою", — розповів чоловік журналістам "Суспільне Закарпаття".

Чоловік щокварталу приходить до обласного центру громадського здоров’я за ліками. Каже, в побуті їхня родина вже давно звикла до особливих моментів життя ВІЛ-інфікованих.

"Це не ускладнює нам життя. Ми знаємо, як передається, чого треба боятися, а чого не треба. Наша дочка знає, що в нас ВІЛ, їй 14 років. Вона знає, що потребуємо постійного лікування, і часто нагадує нам, коли потрібно пити ліки", — сказав Андрій Дем'яненко.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також