Цифра дня: Протягом 2016 року на Закарпатті відремонтовано менше 1% усіх доріг

9
7

Про це заявив на прес-конференції в Ужгороді начальник Служби автомобільних доріг у Закарпатській області Михайло Попович. І це при тому, що голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль оголосив минулий рік – роком доріг в області.

Лише 25 км автодоріг загального користування було відремонтовано в 2016 році суцільними ділянками, і це менше 1% від загальної протяжності в межах області. Всі інші ремонти – це виключно ямковий ремонт.

За даними закарпатського облавтодору, аби тримати автошляхи краю в задовільному стані щорічно слід робити щонайменше 150 км капітальних ремонтів та до 500 км середніх ремонтів, на що потрібно близько 2 млрд. грн. щороку. Водночас, повідомив Михайло Попович, за останні роки фактичне щорічне фінансування дорожніх робіт на Закарпатті становило не більше 10%  до потреби.


Довідково: На балансі Служби автодоріг у Закарпатській області перебуває  3 348 км доріг загального користування, з яких 905 км – державного значення  і 2 443 км – місцевого значення. В області налічується ще 6 043 км доріг комунальної власності. 62% від загальної протяжності автодоріг розташовані у гірській місцевості з 26 перевалами, на яких розташовані  1 298 мостів загальною довжиною 22 922 погонні метри.


Рекомендуємо вам також переглянути наші публікації на тему стану доріг на Закарпатті та їхнього ремонту:

Коментарі

Г
Гірський

Тут один варіант якщо верхи неможуть а низи нехочуть треба закривати аварійні ділянки доріг і експлуатувати тільки після відновлення ремонту покриття-а таких як москаль гнати з області таких доріг в Закарпатті небуло ні в радянські ні в нерадянські часи.

T
tot

ta ise nazivaesja remont?vnusitelnoe sobitie...a babki,jak use,posili u zebax zlodiiv i kievskix vladik...a vi narod platitj podatki i kormitj totu nechistj

Т
Тячівець

Моцкаль такий самий брехач як і жид порошенко. Можливо ще додати до них цімбора і контробандиста пітьовку, цей персонаж тоже злодій міжнародного розливу, нам тут в тячеві роздає подарки новорічні, на день вчителя шампанське, думає підтримаємо злодія. Час прийшов думати аферисти.

М
Мукачівець

Мушу вступитися за рідне місто. У Мукачеві робили ремонт лише одного мосту за останні пару років. Це міст на Паланок. Він у ідеальному стані. Але під'їзд з боку Ілони Зріні на міст - ужасний. І цю ділянку мав зробити цей Попович який керує облавтодором. Але чомусь у облавтодорі у листопаді-грудні зняли файний асфальт при в'їзді на цей міст з боку вулиці Автомобілістів і поклали новий. Абсурд. Дальше. Робили у Мукачеві частину Пряшівської. Зараз там ідеальна дорога. Но облавтодор уже який рік не може зробити ремонт дальше Пряшівської у напрямку берегівської окружної. В принципі і Пряшівську мав робити не город а облавтодор. Дальше. Усюди по городу де робили ці внутрішньоквартали та ніде асфальт не поліз як це є у Ужгороді на тій же Собранецькій Тихій і так дальше

P
ProRocK

а якшо серьозно з кого спитати за дороги? подивіться на кожний міст Мукачева... минулий рік робили а тепер і сліду нема таке враження що його 25 років не ремонтували а лише гоняли і в хвіст і в гриву... центр міста(вул.Калініна, І.Зріні, Горького) в Росвигові асфальт знали в жовтні(!!!) і забули за нього... продовжити?

1
1234

До тих пір доки в нас в області та районах будуть керувати зальотні гастролери типу маск..ь...-гайд..й, то порядків не те що в області - в країні ніколи не буде!!! А за дороги з кого спросити? Це вже не перший десяток років Київ продумовує схеми не ремонту а розкрадання коштів з ремонтів доріг!"

R
rem

А який тоді сенс Закарпаттю перебувати в складі України при такій дискримінації у фінансуванні: лише за рахунок транзитного потенціалу автономне від України Закарпаття мало ся на порядок краще.

Читайте також