Цифра дня: Заробітчани переказали на Батьківщину 8,16 млрд. доларів

13
19

І це тільки за три квартали 2018 року.

Таку цифру назвали журналісти Громадського, посилаючись на дані Національного банку України.

Як зазначає центральний український банк, протягом трьох кварталів 2018 року українські заробітчани переказали 8,16 мільярда доларів, що на 22,6% більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Нацбанк врахував як офіційні банківські грошові перекази, так й перекази, здійснені неофіційними каналами.

Найбільше грошей переказали заробітчани з Польщі — 2,72 мільярда доларів. На другому місці перекази з Росії — 822 мільйони доларів.

Але, протягом останніх декількох років обсяги грошових переказів з Росії суттєво скоротився, в той час, як перекази з країн ЄС зросли у понад 2 рази порівняно з 2015 роком.

Також, зростають фінансові перекази із Американського континенту. Так, у третьому кварталі 2018 року з США до України надійшло 226 мільйонів доларів.

Коментарі

1
17,49

альфа брихач

8
888

Голесо даколи шось і розумноє пише. А давайте ще доплюсуєме гроші з контрабаса... Думаю суми бутуть мало більші.

Г
Голесо

10:42..а у селах шо не люди жиють?!))зброда,у городі ниє?!)))Я ся родив у вариши...уріс...((а знаєш шо у виликих городах,Мукачево за село щитауть?))))як казав Жриновський"город-две канализации"))))Такшо судити за-то людину,де она-ся родила,проживає,глупо))Родіну і маму,не убирауть,главноє бо людина толкова бола...А коли у далеких странах,увидиш,нашого закарпатця,то і верховиниць,шо под смереку по тяжкому ходить і жаливов кутинь утерать,буде тобі самим рідним)Но то дурниця...ліпше роскажи нам,куда-ся дівають гроші8,16мільярда...?!Кіть БурджХаліфа стояло построіти(самоє високоє зданіє світа,де роблять самі продвинуті фірми світа)4.1...анука напряжи сірий холодец у голові)П.С.без обід...всіх люблю!Ви наші люди,маєме уважатися!

ДХ
до хворого 08.01.2019 15:35

З яких трьох???Ти в порядку?По змісту твоїх дописів можна припустити,шо ти не здоровий.Провірься на всякий случай,бо не протягнеш довго!

ДН
до нижньої марги

шо маргото,заціпило,селянине ти вушливий..пишеш з трьох аків,в тебе шизофренія.сам напишеш,сам питаєш,сам відповідаєш)))дебілятко ти гукансько-горондянське

01
08.01.2019 10:42

Надіюся ти дітвак ще недообразований,бо не можу повірити шо сись бред написала доросла людина .

ДН
до нижньої марги 08.01.2019 10:42

Ти вирішиЛО,якщо назва с.починається з букв Гор то воно обов"язково знаходиться в горах?)))

ДН
до нижньої марги

ти з якої гори ся спустило сюда?горонда?чи лучанин хитрожопий?

ДГ
до Голесо

Дай си поків,бо тупоє не розуміє што оно тупоє із за того што оно ТУПОЄ!!!Треба хоть 11 класів у школу не проходити,а проучитися.А ти тут Оксф та Кембр...

Г
Голесо

Признати тот факт,шо твоі люди по світу пашуть,і кормлять гузиці,які поприспосаблювалися до корит,треба боти,МЕГА дауном...((порочний круг який не хотять розривати не заробітчани,не власть імущі((уводити налог як у колоніях16 століття,треба кончати,Оксфорди і Кембреджі...сила деградаціі на лице...( 19:40вливають гроші,як такое не мош поняти?!оживляють комунистичного трупака)3.500 убиточних підприємст на дотаціях бюджета,які випускають як при совкови "цинкові відра")

4
44

тим що несплачують ні копійки податків а потім пенсію лікуванняя і діти в садик школу ходять

ДП
до пко

чим вони піднімають економіку?

Й
йОНИ

А ви забУли скIльки мають з того банкИ з тих млрд %%%%

М
МВФ

Більше 8 млрд це тільки переводи, а скільки так завезено ми тоже порахуєм, приблизно 18-22 а і більше буде, такшо чекайте нових підвищень тарифів для повернення нам боргів) P.S. Ресурси ваші (землю, ліс, газ, заводи) ми все рівно за копійки собі роздерибаним завдяки вашій непродажній (ну майже непродажній) владі яку ми вам виберем, а ви моліться томасам далі і вірьте нашій офіційній пропаганді бо така ваша доля бути нашими рабами)

Г-
Горват - депутат

Не дуже ся радуйте. Незабаром депутати поз"їзжаються з теплих країв і ми такі налоги на гроші заробітчан накладемо, що ще пошкодуєте щосьте так багато заробили. Досвід вже маємо, євробляхери платять як миленькі, хоч малость і єрепинилисі. Країна воює і гроші владі потрібні. Для прикладу, якщо на ввезені заробітчанами 8,16 млрд. встановити хоч 20 відсотків, то майже 2 млрд буде сплачено в б"юдет, а цього вже хватить заплатити хоча би за Американські катери. Вони хоч і поношені, але гроші кощують. Слава Україні і голосуйте за Порошенка. Я його коаліційній фракції - що хочемо, то і примаємо.

1
17

Люди висилають в євро, а банки виплачують в долларах за своїм, придуманим курсом. Барижна держава.

Г
Гройсман

На жаль, ці гроші ми у них заберемо тільки через великі комунальні послуги.

П
ПКО

Честь і хвала заробітчанам!Держава чекає кредитів від МВФ.Так ось вони-живі гроші тяжко зароблені заробітчанами.Ці гроші піднімають економіку України як ніякі інші.!Здоров"я Вам заробітчани,щасливого Різдва(надіюсь ви тепер зі своєю родиною хоч трохи віддихаєте).

Ф
Федя

За уже, їх потрібно зустрічати,як героїв !Стільки грошей завезти та без всяких умов по газу та пенсійному віку ! Без процентів !

Читайте також