Цигани з Мукачева вимагають квартиру

6
2

під Секретаріатом Президента

Багатодітна родина з Мукачевого вимагає надати їй квартиру, а в рідному місті розповідають, скільки цигани вже отримали пільг від держави.



Циганська родина з десятьма дітьми оселилася під Секретаріатом президента.



Троє дорослих та з десяток дітей живе під боком у Віктора Ющенка вже тиждень, це їх восьмий приїзд на площу перед Секретаріатом.



Цигани хочуть домогтися від президента допомоги. За їх словами, місцева влада забрала в них квартиру, побудувала замалий для такої великої родини будинок і виділяє недостатню грошову допомогу.



`У нас немає пральної машинки, води, відрізаний газ. Нам привезли два матраци, щоб ми на них спали, як свині, а не як люди`, - бідкається багатодітна мати Ірина Аміт. Від Ющенка жінка вимагає ордер на квартиру на орден матері-героїні.



На звинувачення закарпатців заступник міського голови Мукачевого Михайло Лабош відповідає, що стільки, скільки отримала ця родина, напевно, ніхто не отримував.



За словами мера Мукачевого Золтана Лендера, цигани захопили чужу квартиру, оселившись у ній без документів, а крім того отримали п`ять тисяч доларів спонсорської допомоги та 13 соток землі.



Староста ромського поселення родину Аміт також не захищає. Розповідає, що їм безкоштовно надали холодильник, пральну машину і плазмовий телевізор: `Вже звикли не працювати, а брати задурно`.



Поки цигани знаходиться у Києві, на Закарпатті вирішують питання щодо позбавлення їх батьківських прав за неналежне виховання дітей.



Додамо також, що у Мукачевому знаходиться найбільший в Україні циганський табір - майже 200 багатодітних сімей. Однак, візитами до столиці свої проблеми вирішує тільки одна родина.





Коментарі

К
Кусi

Цiкаво, а скiльки ромiв у Мукачевi э ПЛАТНИКАМИ ПОДАТКIВ ?

М
мукачівець

За словами мера Мукачевого Золтана Лендер

Читайте також