Цьогоріч МДУ з червоним дипломом закінчили 50 студентів

13
0

Якщо перші випускники молодого мукачівського вузу мали в дипломах запис, що закінчили філіал Технологічного університету Поділля (м. Хмельницький), то нинішні горді з того, що були студентами Мукачівського державного університету.

На площі перед парадних входом до університету вишикувались 891 юнак і дівчина – випускники МДУ на чолі зі своїми викладачами, а позаду юрмились щасливі батьки та рідні. Серед них 126 магістрів. З червоними дипломами закінчили навчання в університеті п'ятдесят студентів, із них сорок магістрів.

Урочистості з нагоди вручення дипломів традиційно почалися з винесу прапора МДУ. Відтак з напутнім словом до своїх колишніх студентів звернувся ректор МДУ, професор Юрій Мигалина. Лейтмотивом його виступу був заклик до молодих фахівців: вчитися, вчитися і ще раз вчитися, застосовувати набутті знання в практичній роботі. З добрими побажаннями юнакам і дівчатам знайти своє місце в житті виступили заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Іван Качур та в.о. міського голови Мукачева Ігор Радиш (З.З.Ленд'єл у відпустці). Облдержадміністрація подарувала університету комп'ютерне обладнання. Від імені випускників до професорів і викладачів зі словами глибокої вдячності за знання, життєвий досвід звернувся екс-голова студентської ради Олександр Фединишинець.

Віднедавна лекції на кафедрі туризму студентам читає заслужений працівник побуту України, колишній генеральний директор київського готельного комплексу «Братислава», виконавчий директор земляцтва закарпатців у Києві Христо Роглєв. Він, зокрема, відзначив, що в Закарпатті все більше уваги приділяють туристичній галузі і тому фахівці цієї справи вкрай потрібні. А генеральний директор фірм «Едельвейс-Лего» та «Інтерконтиненталь», академік Технологічної академії наук України Петро Басараб у свою чергу відзначив, що активно співпрацює з мукачівським вузом з дня його заснування і сьогодні на підприємстві працює багато колишніх випускників МДУ.

Треба сказати, що студенти-випускники брали активну участь не тільки в навчанні, але і в громадській та науковій роботі. Так, приміром, випускниця педагогічного факультету МДУ Наталія Ференці здобула перемогу у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт. Під оплески присутніх ректор Юрій Мигалина вручив їй диплом переможниці.

А потім настала хвилююча і радісна мить вручення дипломів. Першими їх отримали «червоні» дипломанти.
Ні для кого не секрет, що багато випускників вузів і коледжів вимушені працювати не за фахом, оскільки не можуть знайти гідної роботи, особливо в нинішній кризовий час. Втім, до випускників Мукачівського держуніверситету подібна ситуація стосується меншою мірою, оскільки в області і, зокрема, Мукачеві працює багато підприємств легкої промисловості, десятки банківських установ, кредитних спілок, які й потребують фахових спеціалістів. Чимало випускників працевлаштовуються ще під час навчання у вузі. Одним із них є Олександр Фединишинець. Навчаючись на факультеті туризму і модельного бізнесу, юнак водночас працює екскурсоводом, організовує туристичні поїздки. Цікавлюсь у нього, якими бачить свої перспективи?

– Непоганими, – відповідає Олександр. – Ви ж чули, що сказав Христо Йосипович Роглєв – за туризмом в Закарпатті майбутнє і спеціалісти будуть завжди затребуваними. Не один я з нашого курсу і навчався, і працював. Уже мають постійні робочі місця в Сваляві Світлана Улиганинець та Сергій Спірін. Впевнений, що роботу можна знайти завжди, тільки потрібно не лінуватися і як можна раніше заявити про себе якимось новаціями.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також