Цьогоріч може повторитися паводок 1979-го

20
1

Україну очікує рекордний з 1979 року паводок, на боротьбу з ним уряд виділив 175 млн гривень. Про це повідомив на брифінгу міністр з надзвичайних ситуацій Володимир Шандра.

Він відзначив, що 22 лютого Гідрометцентр дав свої прогнози щодо весняного паводка.

"І за тією ситуацією, що є, запаси снігу по Україні в 2-3 рази вищі, ніж вони зазвичай. І прогнозується, що весняний паводок буде середній або вище середнього рівня. Гідрометцентр нас орієнтує на 1979 рік, було трохи менше (паводка), але після 1979 року такого паводка не було. Тому розроблена низка заходів, зокрема, дренаж води Дніпровського і Дністровського каскадів. Прийнято рішення, що буде запас по Дніпровському каскаду - 13 кубічних кілометрів. І зараз розглядається можливість збільшити його до 16 кубічних кілометрів", - розповів міністр.

Також передбачені заходи щодо руйнування льодового покриву на нерегульованих басейнах річок - Дніпра, Київського і Кременчуцького водосховищ із застосуванням вибухових робіт і криголамних суден. Крім того, МНС створило 27 підрозділів, деякі з них вже почали роботу у Львівській, Миколаївській, Херсонській областях з руйнування льоду.

За словами Шандри, Кабмін виділив 175 млн гривень низці міністерств на заходи щодо мінімізації наслідків очікуваного весняного паводка. Гроші з урядового резервного фонду, зокрема, виділені МНС, Міністерству охорони здоров'я, Міністерству аграрної політики, Міністерству транспорту та зв'язку.

Крім того, додав Шандра, уряд у середу ухвалив рішення щодо виділення близько 16 млн гривень владі регіонів, у яких прогнозується підтоплення, для забезпечення належного функціонування інфраструктури.

Разом з тим він зазначив, що на виділені гроші влада вже не встигне побудувати нові захисні споруди, тому вони будуть спрямовані на реалізацію інших заходів, зокрема на оплату послуг санітарно-епідеміологічні станції з інспектування якості води.

Коментарі

АК
Александр Киев

Киевская ГАЕС и ГЕС с трудом справляется..ещё чучуть и слив не избежен..деректору ГАЕС звонят чуть ли не с угрозами высокопоставленые жители кончезаспы но это не меняет факта...через неделю их всех смоет с фундаментами..

Читайте також