Цьогоріч на Закарпатті, Львівщині та Івано-Франківщині зареєструвади вже 2200 електромобілів

30
0

За минулий рік у цих 3-х областях зареєстрували 8366 електромобілів, тому якщо врахувати цьогорічну статистику, то на кінець року очікується більший показник реєстрації, а ніж торік.

Як зазначають у сервісному центрі МВС, попит на електромобілі зріс, для їх функціонування необхідна менша кількість розхідних матеріалів.

"Все більше водіїв проявляють зацікавленість до даної групи автівок, а біла плажка з зеленими літерами та цифрами все частіше з’являється у фокусі керманичів. Для електротаксі та електробусів (такі) присвоюють зелені цифри на темно-жовтому тлі", - зазначають у Сервісному центрі.

Процедура реєстрації таких автомобілів не відрізняється від реєстрації транспортних засобів з двигунами внутрішнього згорання, за винятком першої реєстрації не сплачується пенсійний фонд та мито. Ці автівки повинні мати електротягу, а в сертифікаті відповідності відмічено тип пального «електро».

Дані номерні знаки присвоюються таким автомобілям для того, щоб вони відрізнялись від інших своєю індивідуальністю, та користувались спеціальними стоянками та відповідними пільгами.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також