Цьогоріч на Закарпатті зафіксували 6 випадків отруєння чадним газом, 2 з них — летальні

4
0

Цим випадкам можна було б запобігти, якби вчасно виявити проблему. З початком опалювального сезону в АТ «Закарпатгаз» пояснюють, як не стати жертвою «тихого вбивці».

Як пояснює директорка з капітального будівництва АТ «Закарпатгаз» Наталія Черняк, вчасне проведення технічного обслуговування газового обладнання та мереж, а також дотримання правил експлуатації газового обладнання дозволяє убезпечити себе і своїх рідних від непоправного.

“Оскільки чадний газ — без запаху і кольору, то виявити його можна лише за допомогою спеціальних приладів. Для домашнього використання слід використовувати детектори (сигналізатори). Це фактично єдиний спосіб збагнути, що газ накопичується”, — пояснив головний інженер АТ «Закарпатгаз» Віктор Водзінський. За його словами, сигналізатор спрацьовує при мінімальних показниках, коли концентрація газу у повітрі становить 0,005%. У такому разі споживач почує звуковий сигнал та побачить блимання.

Також в контексті питання безпеки щорічно перед початком опалювального сезону важливо проводити перевірку та чистку димових і вентиляційних каналів. Такі роботи можуть виконувати виключно спеціалізовані організації, що мають дозвіл на виконання цих робіт.

За інформацією закарпатських газовиків, кожному споживачу перед початком опалювального сезону, слід провести технічне обслуговування газових мереж та обладнання.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також